Vliegmaatschappij EasyJet gaat in Nederland energie verkopen

Vliegmaatschappij EasyJet gaat in Nederland energie verkopen

28 maart 2017Via EasyEnergy kan de consument nu energie kopen tegen de actuele handelsprijzen. Dagelijks kun je zien wanneer stroom en gas het goedkoopst zijn. ‘Op die manier kun je zelf zorgen voor een lagere energierekening, zo is de gedachte. Maar het is ook gedoe,’ vindt RTLZ.

Uit de website van EasyEnergy.com
‘(…) Energie zoals het hoort. Koop, met je slimme meter, groene stroom en gas tegen handelsprijzen. Elk moment opzegbaar, geen opzegboetes, geen verborgen kosten, dezelfde tarieven voor alle klanten. Bij ons krijg je voor 5 euro per maand energie tegen handelsprijzen. Handelsprijzen zijn de variabele tarieven die er voor stroom en gas op de energiebeurs worden gevraagd. We kopen energie voor je in, zonder dat we hier onnodige kosten bovenop doen. Niets meer en niets minder.
Bij ons betaal je altijd hetzelfde lage tarief, of je nu een nieuwe of vaste klant bent.
Nieuwe klanten die in het eerste jaar scherpe kortingen krijgen op stroom en gas, terwijl vaste klanten meer betalen? Daar doen wij niet aan. Iedereen betaalt hetzelfde lage tarief. Namelijk energie tegen handelsprijzen.
Bij ons mag je op ieder moment opzeggen zonder boetes. Wij bieden je stroom en gas tegen handelsprijzen. Voor de prijs hoef je dus niet meer weg te gaan. Wil je toch tussentijds switchen? Dan mag je op ieder moment opzeggen, zonder boetes.
Al bijna 3 van de 7 miljoen huishoudens kunnen zich bij ons aansluiten dankzij de slimme meter. (…)’

‘Zij zijn de eerste die de slimme meter direct koppelen aan de stroom- en gasprijzen’

Uit een bericht van het AD
‘(…) ,Hoe meer concurrentie op de markt, hoe beter en easyEnergy is absoluut vernieuwend”, zegt Hans de Kok, directeur van prijsvergelijker Pricewise.nl. ,,Ze zijn de eerste die de slimme meter zo direct koppelen aan de stroom- en gasprijzen.”
Door het gebruiken van fluctuerende prijzen valt het voor consumenten wel lastiger in te schatten hoeveel ze per jaar kwijt zijn, zegt Ben Woldring, directeur-eigenaar van Gaslicht.com. ,,Veel mensen vinden die zekerheid juist fijn, dus dat kan een probleem zijn.” Een ander nadeel is dat het gasverbruik in de winter beduidend hoger ligt. ,,Dat levert dan een beduidend hogere nota op dan in de zomer.”
Het is vooral de gasprijs die de hoogte van de energienota bepaalt. ,,Stroom is een stuk goedkoper. Heel actief daarop letten scheelt maximaal een paar tientjes”, zegt De Kok.
Uiteindelijk is vooral bepalend hoe goedkoop easyEnergy onder de streep zal zijn, meent Woldring. ,,Voordeel is hun sterke merknaam, die mensen associëren met lage prijzen. Met een andere naam zou ik ze beduidend minder kans geven.” (…)’

‘Het is ook gedoe’

Uit een bericht van RTLZ
‘(…) Het idee van EasyEnergy is als volgt: consumenten met een slimme meter kunnen groene stroom of gas af nemen tegen handelsprijzen. Klanten krijgen elke dag online informatie over de kosten per kilowattuur op specifieke tijden de dag erna. Zo kun je zelf zien wanneer het het voordeligste is om bepaalde (energievretende) apparaten aan te zetten. Prijzen van stroom kunnen per uur verschillen, de gasprijzen verschillen per dag. “Er wordt vaak heel ingewikkeld gedaan over gas en stroom. Terwijl in feite energiebedrijven niets meer zijn dan administratiekantoren die stroom en gas inkopen op de beurs,” aldus Maarten Roelfs, de baas van EasyEnergy. (…)

Grote kans dat je door deze methode wat geld zult besparen, want op de markt zijn de energieprijzen iets lager dan wat je aan een energiemaatschappij betaalt. Het kan je dus zomaar wat tientjes opleveren.

Maar het kan ook best een gedoe worden: elke dag maar in de gaten houden wanneer je wel of niet de wasmachine aan moet zetten. ”Het is de vraag of consumenten dit niet laten versloffen en daardoor toch niet zo goedkoop uit zijn als ze hadden gehoopt”, zegt Joyce Donat van de Consumentenbond. (…)’

 

Promotiefilmpje EasyEnergy met uitleg systeem (1’29”)

Bronnen
Website EasyEnergy
AD, 28 maart 2017: Stroom en gas nu ook easy (via Blendle)
RTLZ, 28 maart 2017: Baas over je eigen energierekening: EasyJet denkt dat we er klaar voor zijn
Foto/logo: EasyJet/EasyEnergy

 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.