Tweede Kamer, donderdag : debat over Klimaatzaak

21 september 2015 – Donderdag houdt de Tweede Kamer een plenair debat over ‘de uitspraak van de rechter inzake de uitstoot van broeikasgassen’. Aanvang 10.15 uur. Ook te volgen via een livestream.

Het debat vindt plaats over o.a. de brief van staatssecretaris Mansveld waarin zij uitlegt waarom de Staat tegen het vonnis van de rechter in beroep zal gaan (‘ Vanwege de gevolgen voor het klimaatbeleid en omdat niet uit te sluiten valt dat de uitspraak van de rechtbank gevolgen heeft voor andere beleidsterreinen is het wenselijk om deze uitspraak te laten toetsen bij een hoger rechtscollege.’). Tegelijk maakte de staatsecretaris duidelijk dat de Staat al wel zal beginnen met het uitvoeren van het vonnis.

Urgenda roept op het debat bij te wonen
Uit een bericht van Urgenda
‘(…) Dit debat is het moment dat we met een volle publieke tribune aan de Kamerleden en het kabinet kunnen laten zien dat we bezorgd zijn en dat deze zaak zeer belangrijk is voor ons en de volgende generaties. Wij hopen met zoveel mogelijk mede-eisers en medestanders aanwezig te zijn. De publieke tribune van de plenaire zaal is vrij toegankelijk (…)’

 

Bronnen
Tweede Kamer, Debat over de uitspraak van de rechter inzake de uitstoot van broeikasgassen
Tweede Kamer, livestream (24 september 2015, vanaf 10.15 u)
U
rgenda, 24 september Tweede Kamer debat over de Klimaatzaak

 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.