‘Over 15 jaar heeft half Rotterdam zonnestroom’

30 augustus 2016 – In 2030 moeten 280.000 huishoudens in Rotterdam beschikken over stroom behaald uit zonne-energie. (Nu zijn dat er nog 4.000.) Wethouder Pex Langenberg van Milieu maakte gisteren de Rotterdamse ambitie bekend.

Hij zei dat maandag bij de opening van het eerste deel van het zonnepanelenpark langs de A20.

Uit een bericht van Metro
‘(…) Honderd meter van het zonnepanelenpark is al klaar, maar volgend jaar moet het een kilometer lang zijn. „Het was een initiatief van de bewoners van Nieuw-Terbregge”, legt Stan Verheijen van Solar Green Point uit. Zijn bedrijf ging, nadat de bewoners het plan niet rond hadden kunnen krijgen, met het idee aan de slag. „Dat heeft nu vier jaar later tot dit geresulteerd.” Bewoners van de omliggende postcodegebieden kunnen een certificaat kopen, waarmee ze investeren in het park. (…)
Volgens Langenberg zijn dit soort zonnepaneelparken de toekomst voor de stad, want 70 procent van de daken is niet geschikt voor panelen. „Mensen die in een appartement wonen kunnen op deze manier toch een zonnepaneel aanschaffen.” Als het aan hem ligt, is het zonnepanelenpark langs de A20 zeker niet het laatste. „We hebben heel veel snelwegen in de regio Rijnmond. Ik verwacht in heel de regio dit soort initiatieven.” Daar komt bij dat de weerstand tegen windmolens onder burgers toeneemt, weet ook Langenberg. „We hebben steeds minder ruimte in ons dichtbevolkte land en de molens maken lawaai en geven schaduw. Ze zijn steeds minder toepasbaar, al moeten we er wel mee doorgaan.”

Bronnen
Metro, 29 augustus 2016: Helft Rotterdamse huizen in 2030 op zonne-energie
Website Green Solar Point

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.