Foto: Solease.

2 miljoen euro binnen 1 dag voor crowdfunding huurzonnesystemen

Verhuurde pv-panelen.

Via crowdfunding op het platform duurzaamInvesteren.nl heeft de Utrechtse verhuurder van zonnepanelen Solease op minder dan een werkdag 2 miljoen euro opgehaald. Het was de vierde keer dat Solease gebruik maakte van crowdfunding.

Al na 8 minuten stond de teller op 1 miljoen euro en zes uur later was het doelbedrag van 2 miljoen euro bereikt. Dit geld zal dienen om ruim 450 woningen van huurzonnepanelen te voorzien.

Heel wat huiseigenaren kunnen of willen de investering voor zonnepanelen niet opbrengen. Om zonnepanelen toch bereikbaar én aantrekkelijk te maken voor iedereen die beschikt over een eigen dak, verhuurt Solease zonnepanelen voor een maandbedrag dat vaak lager ligt dan de huidige elektriciteitsrekening van de huurder. Volgens Solease kan dit de energietransitie versnellen. Door zonnepanelen te huren houden de gebruikers ervan hun eventuele spaargeld beschikbaar voor energiebesparende maatregelen en slaan ze twee energetische vliegen in één klap.

Solease werkt samen met verschillende regionale energiefondsen om in deze regio’s particuliere woningen te verduurzamen. Hiervoor stelden de fondsen al acht miljoen euro beschikbaar. Door de snelle groei van Solease is dit niet voldoende. Daarom organiseerde Solease een vierde crowdfundingcampagne.

Anderhalf jaar geleden haalde het al 1 miljoen euro op in zeven uur. In juni dit jaar ging het een stuk sneller, 1 miljoen in dertig minuten.

“De vraag naar zonnepanelen is nu groter dan ooit,” zegt Pierre Vermeulen, ceo en oprichter van Solease. “Dit komt doordat mensen zich voorbereiden op de toekomst. Al ruim een half miljoen Nederlandse gezinnen zijn overgestapt op zonne-energie. Dat is geen druppel op de gloeiende plaat meer, dat is impact. Maar nog ruim 6 miljoen particuliere daken zijn leeg. Dat vraagt om actie.”

Uitbreiding

Solease sluit daarbij de uitbreiding van zijn productaanbod niet uit. “We zijn ons aan het oriënteren om in de toekomst ook andere duurzame alternatieven te kunnen aanbieden, bijvoorbeeld warmtepompen,” aldus Vermeulen, die ook al een blik werpt over de landsgrens.

Auteur: Koen Mortelmans

Koen Mortelmans is freelance redacteur voor FluxEnergie en Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.