‘In 2025 is 20 procent van de brandstoffen in Shell-tankstations uitstootarm’

6 januari 2017In 2025 moet 20 procent van de brandstoffen in Shell tankstations van uitstootarme energiebronnen zijn en moet de CO2-voetafdruk van de tankstations gehalveerd zijn. Ook wil Shell investeren in elektrisch rijden, aldus directeur Downstream van Shell John Abbott.

Abbott deed zijn uitspraken tijdens een lezing op het University College London, aldus Tankpro. Hij wijst op de laadpalen die Shell bij tankstations in Groot-Brittannië wil plaatsen.

Uit het bericht van Tankpro
‘(…) Tevens stimuleert Shell zijn klanten in diverse landen om hun auto’s op gezette tijden aan de laadpaal te koppelen. Dit moet zorgen voor minder overbelasting van het energienet en voor meer gebruik van elektriciteit die duurzaam is opgewekt. Hierdoor zijn klanten minder geld kwijt aan het opladen van hun voertuigen en het levert Shell meer op. Het bedrijf wordt namelijk betaald omdat het bijdraagt aan evenwichtig gebruik van het stroomnet. (…)’

Verder zet Shell zich in om benzine-auto’s efficiënter te maken en investeert het bedrijf in Duitsland in waterstof-tankstations, aldus Abbott.

Uit een bericht van Shell over de brandstofvisie van het bedrijf
‘(…) De optimale brandstoffenmix herbergt niet alleen verschillende oplossingen voor verschillende segmenten, maar ook per land of regio, afhankelijk van wetgeving en aanbod aan natuurlijke bronnen. Waar Shell in Nederland voornamelijk bezig is met alternatieve brandstoffen uit aardgas, zijn biobrandstoffen een speerpunt voor Shell in Brazilië. Daar produceert Raízen, een joint venture van Shell met de Braziliaanse energiemaatschappij Cosan, al jaren ethanol uit suikerriet. Inmiddels gaat het jaarlijks om meer dan 2 miljard liter biobrandstof.
Een ander goed voorbeeld is het H2Mobility-project in Duitsland, waarin Shell ook participeert. Dit initiatief is gericht op het opzetten van een netwerk van 400 waterstof-tankstations in 2023. Eerder dit jaar opende in Hamburg het eerste Europese waterstof-tankstation van Shell. Het laat zien dat Shell al lang heeft ingezet op een slimme brandstoffenmix. Elke markt en iedere toepassing verdient de beste en meest duurzame oplossing. (…)’Shell Express Station

Bronnen
Tankpro, 5 januari 2016: Shell: 20% van onze brandstof is van uitstootarme energiebron in 2025
Shell, 11 september 2015: Nederlandse brandstofvisie zet in op duurzaamheid

Foto: Shell

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.