250 Nederlandse bedrijven worden klimaatneutraal

Climate Makeover

1 september 2015 – Al 250 Nederlandse bedrijven hebben zich aangesloten bij de Klimaatcoalitie en beloven binnen vijf jaar belangrijke stappen te zetten om klimaatneutraal te worden.

Maar de initiatiefnemers van de Klimaatcoalitie (MVO Nederland, Natuur en Milieu, het Nederlandse Klimaatverbond en het ministerie van IenM) doen er een schepje bovenop. Ze zoeken nu bedrijven die binnen één jaar de omslag willen maken naar een 100% klimaatneutraal bedrijf. Een forse opgaaf, maar vier bedrijven kunnen een ‘Klimaat Makeover’ winnen, een gratis adviestraject dat wil helpen bij de snelle omslag.

Het is nog niet duidelijk hoe groot de belangstelling voor de snelle omslag zal zijn, maar voor het geleidelijker traject hebben al meer dan 250 bedrijven hun handtekening gezet. Onder hen o.a. de Nederlandse Spoorwegen, DSM, Philips, BAM, Dura Vermeer, Friesland Campina,  Ecofys, Nuon, Stedin, Eneco.

Uit een bericht van MVO Nederland
‘(…) Doel is om binnen één jaar volledig klimaatneutraal te worden. Elke organisatie, bedrijf, gemeente of NGO kan meedoen. De makeover start met een nulmeting: een berekening van de huidige CO2-uitstoot. Daarna volgt een individueel adviesgesprek, waarin we onderzoeken op welke onderdelen bij jouw bedrijf de meeste winst te behalen valt. Partners van het Klimaatplein met verschillende expertises helpen vervolgens bij de uitvoering. MVO Nederland volgt de winnende bedrijven van begin tot eind. (…)’

Bedrijven die mee willen doen moeten zich vóór 21 september opgeven,

Bronnen
Website De Klimaatcoalitie
MVO Nederland, 27 juli 2015: Win een Climate Makeover en word 100% klimaatneutraal

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.