‘4 van de 10 autorijders wereldwijd willen in vijf jaar elektrische auto’

13 april 2017 – Vier van de tien automobilisten wereldwijd willen in de komende vijf jaar een elektrische auto aanschaffen. Dat blijkt uit een onderzoek van Dalia Research in 52 landen. Nederland scoort met 32 procent iets onder het gemiddelde. 

Dalia Research vroeg 43.000 mensen uit 52 landen of ze de aankoop van een elektrische auto overwogen in de komende vijf jaar. In Thailand zeiden de respondenten het vaakst ja: 66 procent zegt binnen vijf jaar een stekkerauto te willen.

Uit het bericht van Green Car Reports
‘(…) The idea isn’t new; Thai officials have strongly promoted alternative fuels such as liquefied petroleum gas (LPG) for nearly 20 years. (…)’

Uit een bericht van Duurzaam Bedrijfsleven
‘(…) Japan bungelt onderaan; slechts 16 procent van de ondervraagden wil de overstap naar een elektrische auto maken. De reden hiervoor ligt in het feit dat waterstofauto’s populairder zijn in het Aziatische land. Verschillende automakers in Japan zetten ook groot in op waterstof. (…)’

Nederland zit met 32 procent net iets onder het gemiddelde. Dat is net boven de Verenigde Staten, waar 31 procent zegt een elektrische auto te willen.

Volgens Green Car Reports is de angst voor een beperkte actieradius de voornaamste reden om geen elektrische auto te willen.

Bronnen
Green Car Reports, 7 april 2017: Four of 10 drivers globally would consider an electric car
Duurzaam Bedrijfsleven, 12 april 2017: ‘4 van de 10 autorijders willen overstappen naar elektrisch rijden’
Over het onderzoek van Dalia Research
Kaart van de resultaten van het onderzoek van Dalia Research

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.