4 dagen lang: een Pop-up Museum Energie


1 augustus 2015 –
Van donderdag 17 t/m zondag 20 september 2015 is er in Radio Kootwijk een pop-up museum over 100 jaar energie. Het Energie Pop-up Museum  is een initiatief van Alliander, Liander, Liandon en Endinet ter gelegenheid van 100 jaar netwerkbedrijf.

Het Energie Pop-Up museum neemt bezoekers mee op een reis door de tijd van 100 jaar energie. ‘De organisatie is al druk bezig met het opzetten van het museum. Samen met (oud-)collega’s verzamelen we oude materialen en nieuwe technieken. In huiskamers van toen zetten we de ontwikkeling van 100 jaar energie  centraal. Zo gaan we van olielamp, via gaslamp, naar spaarlamp en LED-lamp. Of van kolenkachel, naar stadgaskachel, naar cv en warmtenetten. Ontdek in het museum ook wat onze energievoorziening vandaag betekent voor een grote tomatenteler en een datacenter.’
Het Energie Pop-up Museum is een initiatief van Alliander, Liander, Liandon en Endinet ter gelegenheid van 100 jaar netwerkbedrijf. Het pop-up museum heeft en speciaal kinderprogramma.

De locatie: gebouw Radio Kootwijk (ook wel ‘de kathedraal’ genoemd) en directe omgeving. Het gebouw Radio Kootwijk was vanaf 1923 een radiotelegrafisch zendstation van de PTT. Koningin Emma opende in 1929 de radiotelefoondienst met de woorden “Hallo Bandoeng, hoort u mij?”. Vanaf die tijd kon Nederland bellen met Nederlands-Indië. De zendfunctie werd in de jaren daarna steeds meer uitgebreid. Eind 1998 ging Radio Kootwijk definitief uit de lucht.

Het Energie Pop-Up Museum is geopend op:
donderdag 17 en vrijdag 18 september van 10.00 uur tot 18.00 uur
zaterdag 19 en zondag 20 september van 10.00 uur tot 17.00 uur
Om zeker van een (gratis) toegangsbewijs te zijn kunnen er via internet nu al kaartjes gereserveerd worden.

Bronnen
Informatie en aanmeldingen: Energie Pop-up Museum – ‘Beleef 100 jaar netwerkbedrijf’

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.