9 oktober: Dag van de Duurzaamheid

29 september 2015 – Tijdens de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid, op vrijdag 9 oktober, vinden door heel Nederland duizenden duurzame activiteiten plaats. Van Low Car Diet tot Voorleesactie met nieuw boek van prinses Laurentien en Jan Terlouw.

Uit een persbericht van Urgenda
‘(…) Op initiatief van Urgenda laten bedrijven, burgers, overheden, scholen en maatschappelijke porganisaties samen zien dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk is, maar ook inspirerend, innovatief en winstgevend. Op 9-10 vindt onder andere de Voorleesactie plaats op honderden basisscholen, wordt het energieleverend huis in Wormerveer geopend en starten het Low Car Diet, de Dutch Sustainable Fashion Week en de Strawberry Earth Fair.
“Op de Dag van de Duurzaamheid laten we met alle deelnemers zien hoe duurzaamheid past in het dagelijks leven. Dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk is maar ook inspirerend, innovatief en winstgevend. Met een steeds sneller veranderend klimaat en slinkende grondstofvoorraden is het noodzakelijk een nieuwe circulaire economie op te bouwen gebaseerd op duurzame energie en groene grondstoffen. Dat kunnen bedrijven, overheden en burgers zelf doen, ieder op een eigen wijze”, aldus Urgenda directeur Marjan Minnesma.
De afgelopen zes jaar is de Dag van de Duurzaamheid uitgegroeid tot dé dag waarop  duidelijk wordt hoe groot de duurzaamheidsbeweging al is. Scholen, ondernemers, gemeenten, MKB-ers, kinderboerderijen, universiteiten, winkelketens en kinderopvangcentra laten zich van hun ‘groenste’ kant zien. (…)

Nieuw boek van prinses Laurentien en Jan Terlouw
Speciaal voor de Voorleesactie op de landelijke Dag van de Duurzaamheid hebben prinses Laurentien en Jan Terlouw, kinderboekenschrijver en voormalig politicus, het nieuwe boek Kapsones geschreven. Op 9 oktober wordt dit boek officieel gelanceerd en op honderden basisscholen voorgelezen.
Topbestuurders en medewerkers van bedrijven gaan vanaf 9 oktober tijdens het Low Car Diet 30 dagen met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken en ontdekken dat de dagelijkse reis  goedkoper, schoner en gezonder kan.

Doe mee
Iedereen kan meedoen; van kleine persoonlijke acties in huis, met de straat of met de buurt tot een grote actie in de stad of op het werk. Op de website staan vele tips en ideeën voor activiteiten en acties.

Bronnen
Urgenda, persbericht, 29 september 2015: 9 oktober: Zevende Dag van de Duurzaamheid
Volgen: @urgenda#dvdd15 en www.facebook.com/deDagvandeduurzaamheid.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.