91 procent Amsterdammers staat achter energietransitie

16 november 201691 procent van de Amsterdammers vindt de energietransitie noodzakelijk, concludeert het gemeentelijke statistiekbureau OIS na een online onderzoek. Driekwart van de respondenten is voor uitbreiding van het aantal windmolens in het havengebied.

Het Amsterdamse gemeentelijke statistiekbureau OIS hield een online enquête onder 433 panelleden.

Uit het bericht van de gemeente Amsterdam
‘(…) De panelleden staan niet alleen positief tegenover duurzame energie (92%), maar vinden de overstap naar duurzame energie ook noodzakelijk (91%). De helft van de panelleden verwacht het meest van zonne-energie als alternatief voor fossiele brandstoffen. Bijna driekwart van de panelleden vindt een uitbreiding van het aantal windmolens in het havengebied van Amsterdam een goed idee. Tien procent vindt dit een slecht idee. Het nadeel dat men het vaakst van toepassing vindt, is ontsiering van het landschap (18%), gevolgd door geluidsoverlast (13%) en een waardedaling van woningen in de omgeving van de windturbines (9%). (…)’

Uit een bericht van het Parool
‘(…) Wethouder Abdeluheb Choho (Duurzaamheid) is een warm voorstander van het plaatsen van meer windmolens in de haven, maar de provincie Noord-Holland dreigt verschillende aanvragen af te wijzen.
De NDSM-werf is volgens de provincie niet geschikt. In het Westelijk Havengebied lopen waarschijnlijk 18 van de 28 geplande windmolens stuk op de extra hoge eisen van de provincie. (…)’

In Noord-Holland woedt al langer een discussie over de hoge eisen die de provincie stelt aan het plaatsen van nieuwe windmolens. Meer over die discussie vindt u hier.

Bronnen
Gemeente Amsterdam, 11 november 2016: Amsterdammers in bewonerspeiling zeer positief over duurzame energie
Gemeente Amsterdam, rapport, november 2016: Bewonerspeiling Duurzame Energie

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.