Aantal elektrische auto’s in half jaar met 32% gestegen

15 september 2015 – RAI Vereniging meldt dat het aantal elektrisch aangedreven auto’s in ons land (volledig elektrisch en plugin-hybride) sinds eind 2014 tot en met juli dit jaar met ruim 32 procent toegenomen tot 57.867 exemplaren.

RAI baseert zich op cijfers van RVO.

Uit een bericht van RAI Vereniging
‘(…) In totaal bedraagt het elektrische wagenpark (incl. bedrijfsvoertuigen en gemotoriseerde tweewielers) inmiddels 91.046 eenheden. Dat zijn er 71 procent meer dan per ultimo 2013. Daarmee lijkt de ambitie van de rijksoverheid om in 2020 zo’n 200.000 elektrische voertuigen op de weg te hebben snel dichterbij te komen. Voor 2025 ligt dit streefcijfer op één miljoen EV’s.
Vooral de laatste maanden was sprake van een groeispurt, met juni als absolute recordhouder. In die maand was niet minder dan 7,2 procent een auto met een stekker.
Tot de top vijf van de in Nederland meest verkochte plug-in-hybrides tot en met juli behoren achtereenvolgens de Mitsubishi Outlander, de Volvo V60, de Opel Ampera, de Toyota Prius en de VW Golf. De ranglijst voor de meest populaire volledig elektrisch aangedreven auto’s in diezelfde periode bestaat uit de Tesla Model S, de Nissan Leaf, de Renault Zoe, de Smart ForTwo en de BMW i3. (…)’

 

Bronnen
RAI Vereneniging, 14 september 2015: Nederland gestaag ‘aan de stekker’
Cijfers RVO, zonder datum (waarschijnlijk begin september 2015): Cijfers elektrisch vervoer`
Illustratie: Car2Go

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.