ABN AMRO wil energiebesparing in vastgoedsector bevorderen

24 maart 2016 – ABN AMRO wil de commerciële vastgoedsector stimuleren meer aan energiebesparing te doen en heeft 1 miljard euro vrijgemaakt voor de financiering daarvan. Voor de sector is er een app gemaakt die meteen laat zien wat waarmee bespaard kan worden en hoe lang het terugverdienen duurt.

Uit een persbericht van ABN AMRO
‘(…) ABN AMRO gaat vanaf vandaag haar commercieel vastgoedklanten gericht ondersteunen bij de verduurzaming van hun vastgoed. Een online applicatie biedt klanten inzicht in energiebesparingsmogelijkheden, inclusief de te bereiken CO2 reductie en terugverdientijden. ABN AMRO stelt 1 miljard financiering beschikbaar om de investeringen te realiseren en brengt klanten in contact met partners. Dit initiatief is ontwikkeld in samenwerking met adviesbureau CFP.

Transitie naar duurzaamheid vastgoed
Een klant kan via de online applicatie per maatregel (zoals isolatie, LED verlichting en zonnepanelen) berekenen wat de investering, de terugverdientijd en de CO2 reductie is. De maatregelen zijn economisch bewezen en leveren per vastgoedobject een labelsprong op van minimaal 2 energie labels. ABN AMRO brengt de klant in contact met partners, waaronder Philips, Siemens, Bosch, Unica en Engie, en draagt zorg voor de financiering. Op deze manier geeft ABN AMRO verder invulling aan haar ambitie om bij te dragen aan de versnelling van de transitie naar duurzaam vastgoed.

Hoger rendement

Rutger Schuur, hoofd Real Estate Clients ABN AMRO: “We weten dat duurzaam vastgoed een hoger rendement oplevert voor beleggers en maatschappij. Op deze manier willen we eventuele belemmeringen voor energiebesparing wegnemen en onze opgedane kennis over verduurzaming inzetten. De ketensamenwerking maakt energiebesparing voor onze klanten op een snelle en deskundige manier mogelijk. Wanneer alle maatregelen worden uitgevoerd, zou dit een jaarlijkse reductie van 500.000 ton CO2 betekenen en een besparing van meer dan € 100 miljoen op de energiekosten per jaar.”

Bram Adema, directeur CFP: “We zien dat meer dan 80% van aantrekkelijke maatregelen niet wordt ingevoerd, doordat investeringsbudgetten zijn uitgeput voordat deze maatregelen aan bod komen.
ABN AMRO haalt deze drempel nu weg door de besparingsopties, onder goede voorwaarden, te financieren. En eigenaren verlagen de operationele kosten van hun panden en investeren tegelijkertijd in een hogere waardevastheid en betere mogelijkheden bij verhuur.” (…)’

Bronnen
ABN AMRO, 24 maart 2016: ABN AMRO stelt 1 miljard beschikbaar voor energietransitie vastgoedklanten
Website CFP

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.