Actie: ‘NOS, maak klimaat onderwerp slotdebat verkiezingen’

Actie: ‘NOS maak klimaat onderwerp slotdebat verkiezingen’

8 maart 2017Er is een spontane actie begonnen om het onderwerp ‘klimaat’ op de agenda te krijgen van het NOS-slotdebat de avond vóór de verkiezingen (14 maart). De NOS heeft al laten weten dat in ieder geval één stelling over het klimaat zal gaan.

Uit de aankondiging van de spontane actie
‘(…) Wij zijn er klaar mee! Wij vinden het schandalig dat het klimaat, onze gedeelde toekomst, de lange termijn, ons collectieve overleven, totaal geen onderwerp van de debatten is in aanloop naar de verkiezingen. Het zou verreweg het belangrijkste onderwerp moeten zijn – juist ook omdat hier de grootste trendbreuk nodig is, juist omdat hier beleid noodzaak is, voor de hele samenleving, en de tijd tikt!
Wij roepen de NOS op om het klimaat onderwerp te maken van het slotdebat op dinsdag 14 maart.
Niet alleen de politiek, maar óók de media moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Zij moeten de politiek ter verantwoording roepen voor volkomen falend beleid, voor winstbejag en korte termijn visie.
Nederland staat in Europa 2-na-laatste met duurzame energie. Tijdens kabinet Rutte 2 is onze CO2-uitstoot geen gram omlaag gebracht! Falend beleid. En dat kan zo niet verder. Het nieuwe kabinet zal absoluut moeten breken met het fossiele beleid van het vorige. En onze media zullen de vinger op die zere plek moeten leggen.

Doe Mee!

  • Mail de NOS: communicatie@nos.nl met de vraag klimaatverandering onderdeel te maken van het slotdebat op dinsdag 14 maart.
  • Twitter: @NOS: maak klimaat onderwerp van het #slotdebat#KiesKlimaat
  • Facebook: Deel dit event met zoveel mogelijk vrienden & bekenden en roep ze op mee te doen. https://www.facebook.com/events/64791…
  • Deel deze factsheet Klimaat & Verkiezingen met zoveel mogelijk journalisten: https://gofossilfree.org/nl/wp-conten…
  • Extra creatieve ideeën? Leef je uit! Hoe meer, hoe beter! (…)’

Reactie NOS

Video oproep (1’07”)

Bronnen
Facebook, 7 maart 2017: Klimaat wordt onderwerp van het NOS-slotdebat!
Youtube, 7 maart 2017: Klimaat wordt onderwerp van het NOS #slotdebat! #KiesKlimaat

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.