Actie voeren tegen kerncentrales met hulp van crowdfunding

20 februari 2016 – Misschien gebeurt het in Nederlands ook al, maar voor ons is het nieuw: crowdfunding om actie te kunnen voeren. In België is zo in twee weken bijna € 15.000 opgehaald voor de actie ‘Sloop de kerncentrales’, het dubbele van wat nodig was.

Uit een bericht van Bond Beter Leefmilieu
‘(…) De crowdfundingactie Sloop de kerncentrales / Fermons les centrales van Bond Beter Leefmilieu (BBL) en Inter-Environnement Wallonie (IEW) is een overdonderend succes. Amper twee weken na de lancering staat de teller op 13.300 euro. “Dit overtreft onze stoutste verwachtingen”, aldus Sara Van Dyck van BBL. “We haalden al meer dan het dubbele van het doelbedrag op om onze rechtszaak tegen de levensduurverlenging van Doel 1 en Doel 2 te financieren. Het is overduidelijk dat de Belgen vandaag wakker liggen van kernenergie.”
Omdat de regering zelf geen toekomstgerichte keuzes durft maken, riepen BBL en IEW de Belgische burgers op om samen met hen naar de rechter te trekken. Via www.sloopdekerncentrales.be konden mensen de kerncentrales Doel 1 en Doel 2 helpen sluiten door de rechtszaak van BBL en IEW financieel te steunen.  “Amper een paar dagen na de lancering van onze crowdfundingactie hadden we het doelbedrag al gehaald. Ondertussen hebben we meer dan het dubbele van het bedrag opgehaald, dat overtreft onze stoutste verwachtingen. De extra euros gaan in ons strijdfonds. Dat gebruiken we om al het mogelijke te doen om van de overbodige kerncentrales af te geraken,” zegt Sara Van Dyck van Bond Beter Leefmilieu. Een beslissing in deze zaak verwachten BBL en IEW voor het einde van dit jaar of begin 2017. (…)’

Bronnen
Bond Beter Leefmilieu, 18 februari 2016: Crowdfunding ‘Sloop de Kerncentrales’ haalt meer dan dubbele van doelbedrag op
Illustratie: Sloop de kerncentrales

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.