AES/Siemens’ energieopslagbedrijf Fluence moet 100 MW lithium-ion-accu leveren

Siemens en de AES Corporation hebben groen licht gekregen voor hun energieopslagbedrijf Fluence, waarmee het ondermeer ’s werelds grootste project met lithium-ion-accu’s moet gaan leveren, a 100 MW. Fluence gaat energieopslagtoepassingen leveren in 160 landen. Behalve de techniek, wil Siemens ook de financiering gaan aanbieden.  

AES en Siemens trappen hun nieuwe energieopslagbedrijf Fluence af met de levering van een lithium-ion-installatie van 100 MW/400 MWh (duur van 4 uur) in Long Beach in Californië. De markt voor energieopslag zit in een stroomversnelling en kan in 2030 ongeveer 100 miljard dollar bedragen, verwacht Bloomberg New Energy Finance. Ze zien wereldwijd een toenemende vraag om betrouwbare, efficiënte manieren om op industriële schaal energie op te slaan. AES en Siemens denken meer kennis van de energiesector en financieel stabiliteit te hebben dan technologische startups, batterijfabrikanten en autofabrikanten nu kunnen bieden.

Financiering

AES en Siemens hebben samen al 485 MW aan energieopslag gerealiseerd, in vijftien landen. Met Fluence willen de partners nieuwe markten openen, en in 160 landen gaan opereren. Behalve oplossingen om energie op te slaan en in het bestaande net te integreren, zal Siemens Financial Services daarvoor onder meer leasecontracten en projectfinanciering bieden.

Lees ook:

Beeld: still uit Fluence, promotievideo AES/Siemens 

Auteur: Klaartje Jaspers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.