Al meer dan 200 energieloketten voor energiebesparende maatregelen huis

17 juli 2015 – Er zijn nu al meer dan 200 gemeenten met een lokaal of regionaal energieloket. Het Energieloket Groningen is de nieuwste aanwinst.

De Energieloketten informeren over energiebesparende maatregelen en over subsidies. Ze informeren de gebruiker ook over de bedrijven waar ze voor energiebesparende maatregelen terecht kunnen.
MilieuCentraal heeft een zoekmodule waarmee snel het ‘eigen’ energieloket gevonden kan worden. (Daar is het beter zoeken dan op Energieloket.nl, een kennelijk vastgelopen initiatief van de overheden en Meer Met Minder: er zijn alleen loketten te vinden in Amsterdam en Overijssel).

Op 2 juli ging het nieuwste energieloket online: het Energieloket Groningen.
En dit biedt dat loket: ‘Als inwoner van een van de Groninger gemeenten vindt u alles wat u altijd al wilde weten over energie en energiebesparing. Uw energierekening verlagen? Met deze hitte uw huis koel houden? En in de winter warm? Ontdek wat u kunt doen met onze online quickscan! U krijgt gelijk een overzicht met daarin de kosten en baten van de voorgestelde maatregelen. Een bedrijf kiezen? Op onze website vindt u betrouwbare, lokale en regionale aanbieders. Benieuwd of er subsidie of goedkope financiering is? Wij hebben alle financieringsmogelijkheden op een rij gezet! Maakt u zich zorgen over de uitvoering? Wij hebben een handige checklist gemaakt, zodat u kritische vragen kunt stellen tijdens de uitvoering. Kortom, alles wat u nodig hebt om bewust te wonen!’

 

Bronnen
MilieuCentraal, Energieloketten
Zoekmodule MilieuCentraal
Gemeente Groningen, 2 juli 2015: Energieloket Groningen nu online voor u!
Energieloket Groningen

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.