App voor wie zonnepanelen heeft

App voor wie zonnepanelen heeft

1 maart 2016 – ‘Zonnepanelendelen’ (investeren in zonnepanelen op een ander dak) heeft een app ontwikkeld die laat zien wat de zonnepanelen aan energie opwekken.

Uit een persbericht van Zonnepanelendelen
‘(…) De mobiele app geeft met duidelijke designs aan hoe het met de eigen zonne-energie opwek gaat. Er is direct bij te houden hoeveel de verschillende zonne-energieprojecten opwekken en wat het vermogen is. Door real-time verbinding met de gedeelde zonnepanelen in heel Nederland zijn de prestaties op dit moment, van de dag, maand, jaar en totaal te zien. De prestaties geven ook aan hoe dit zich verhoudt ten opzichte van de voorspelde opbrengst. Zo is transparant te volgen hoe de investering rendeert.

Panelenweer cijfer
ZonnepanelenDelen introduceert een panelenweer cijfer wat de relatieve score van de dag weergeeft. De opbrengst van zonnepanelen wisselt door het jaar heen, door een wisselende stand en sterkte van de zon. Met het panelenweer cijfer compenseren we hiervoor zodat een zonnige dag in december een tien kan opleveren omdat dit het maximaal haalbare stroom is wat opgewekt kan worden voor die periode van het jaar. Eenzelfde stroomproductie zou in de zomer een panelenweer 4 opleveren.

Opwek én verbruik
Om de actuele prestaties van de zonnedelen te visualiseren, laat de app zien hoeveel lampen branden op de actuele zonnestroom productie. Zo geeft de app niet alleen data door maar maakt het ook inzichtelijk hoeveel energie de zon bijdraagt aan een huishouden.

Berichtencentrum
Via de app kunnen de projecteigenaren communiceren met de ZonneDelers, de investeerders in een zonne-energieproject. Vergelijkbaar met fitness apps kunnen de ZonneDelers verschillende ‘beloningen’ bemachtigen voor bijvoorbeeld een dagrecord, of wanneer ze een nieuwe barrière doorbreken met de hoeveelheid opgewekte zonnestroom. De beloningen zijn nieuwe titels, van zon-aanbidder en zonnegod tot meer.

De app is voor iedereen gratis te downloaden, zodat ZonneDelers in de zonne-energieprojecten kunnen inloggen en geïnteresseerden als gast kunnen meekijken met de projecten die via ZonnepanelenDelen zijn gefinancierd. (…)’

 

Bronnen
Zonnepanelendelen, 1 maart 2016: Zon in je zak app
Website app De Zon in je Zak

 

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.