Oliebedrijf Argos samen met Varo Energy (Zwitserland)

28 mei 20015 – Argos en Varo Energy hebben vandaag overeenstemming bereikt om het grootste onafhankelijk oliebedrijf in Noordwest-Europa te vormen. De nieuwe onderneming zal de downstream activiteiten van beide bedrijven gaan combineren met een personeelsbestand van meer dan 1500 werknemers. Naar verwachting zal de jaarlijkse doorstroom 16 miljoen m3 bedragen. Aldus melden beide bedrijven in een persbericht.

Persbericht:
‘De nieuwe organisatie kent drie aandeelhouders die elk voor een derde deelnemen zodat er sprake is van een gelijkwaardig partnership: de huidige Argos aandeelhouders Reggeborgh en Atlas Invest, de wereldwijde alternatieve vermogensbeheerder The Carlyle Group en de internationale energie- en grondstoffenhandelaar Vitol. Het bedrijf zal Varo Energy gaan heten en worden geleid door Roger Brown, de huidige CEO van Varo Energy. De overeenkomst vereist nog formele goedkeuring van de mededingingsautoriteit en zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2015 worden afgerond. Financiële voorwaarden zijn niet bekend gemaakt.
Argos, gevestigd in Rotterdam, is een toonaangevend onafhankelijk handel-, opslag- en distributiebedrijf van petroleumproducten en biobrandstoffen en beschikt tevens over een netwerk van Argos tankstations. Het bedrijf is actief in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland en blijft vanuit de vestiging in Rotterdam opereren. Varo Energy, met hoofdkantoor in Zug, verzorgt raffinage, opslag en distributie van olieproducten in Duitsland en Zwitserland. Varo Energy bezit of heeft belangen in raffinaderijen in beide landen.
Henry M. Holterman, topman van Reggeborgh, becommentarieerde de fusie als volgt: “Deze fusie betekent dat wij wederom een belangrijke stap gezet hebben naar de realisatie van onze ambities. We zien ernaar uit om Varo Energy samen met onze nieuwe partners uit te laten groeien tot een belangrijke Europese energiespeler.”
Roger Brown, CEO van Varo Energy, zei: “De fusie brengt twee sterke en complementaire bedrijven bij elkaar om belangrijke downstream activiteiten in Noordwest-Europa te ontplooien. Onze klanten binnen de waardeketen voor brandstoffen zullen hier absoluut van profiteren. Ik kijk er zeer naar uit om de krachten van twee zeer bekwame en ervaren teams te bundelen.”
De Argos participatie in Nefco (LPG business) en de Argos divisie Zeebunkering maken geen deel uit van de fusie.’

 

Bronnen
Persbericht Argos, 28 mei 2015: Argos samen met Varao Energy
Wikipedia over Argos
Website Varo Energy

 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.