Bachelor Electrical Engineering

Technische Universiteit Eindhoven
Electrical Engineering speelt een rol in alles waarbij elektriciteit en magnetisme komt kijken. Bijvoorbeeld in de ontwikkeling en besturing van elektromotoren voor elektrische auto’s, maar ook bij het ontwerpen van de nieuwste draadloze chips voor een mobiele telefoon. Electrical Engineering is cruciaal in bijna alle moderne technieken: bij het uitlezen van informatie op een dvd tot signaalverwerking in medische apparatuur. Op de TU/e zijn we bijvoorbeeld bezig met draadloze energieoverdracht. Wat dat kan betekenen voor de toekomst? Stel je voor: de accu van je mobieltje of tablet is altijd vol, je hebt geen oplader meer nodig. En de tv kun je overal neerzetten, omdat je de stekker niet meer in het stopcontact hoeft te steken.
Electrical Engineering werkt aan de toekomst en dat zie je aan de toepassingen van het vakgebied. Daarom richt de opleiding zich op drie maatschappelijke thema’s, waarmee je in het eerste jaar kennismaakt:
– Communicatie (The Connected World): denk hierbij aan een chip die werkt met lichtsignalen in plaats van elektrische signalen, Bluetooth of WiFi
– Gezondheidszorg (Care and Cure): medische toepassingen zoals een MRI-scanner of het bestrijden van kankercellen met elektromagnetische golven
– Milieu (Smart and Sustainable Society): duurzame bronnen als olie en gas raken een keer op. Alternatieven zijn zon en wind. Maar het waait niet altijd. Hoe ga je om met het opslaan van energie? Hoe kun je elektriciteit opslaan?

WO
Bachelor
Voltijd

Start 1 september
Aanmelden vóór 1 mei
Duur 3 jaar
Taal Nederlands
Website
Toelatingseisen
Kosten  

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.