Bachelor Electrical Engineering

Technische Universiteit Delft
Electrical Engineering is een toekomstgericht vakgebied dat zich razendsnel ontwikkelt en dat vele toepassingen heeft: iPhone, zonnepanelen, Skype, MRI-scans, satellieten en robotica om maar eens wat te noemen. We kunnen ons een wereld zonder energie en informatienetwerken, een wereld zonder Electrical Engineering, niet meer voorstellen.
Met een goede basis van wis- en natuurkunde leer je bij Electrical Engineering elektromagnetische verschijnselen als elektrische stroom, radio- en microgolven en licht te beheersen en te manipuleren. Je ontwerpt energie- en informatie netwerken, systemen en apparatuur met toepassingen in de informatie- en communicatietechnologie (ICT), energie, vervoer en medische industrie. Zo draag je bij aan nieuwe productmogelijkheden, duurzame energievoorziening en medische vooruitgang. Omdat technologische vernieuwing vaak teamwerk is, werk je regelmatig samen aan projecten: studententeams ontwikkelen tijdens de opleiding bijvoorbeeld eigen microchips, robots, of high-tech audiofilters.
Je volgt een brede bacheloropleiding van 3 jaar. Naast typisch elektrotechnische vakken en wiskunde en natuurkunde, krijg je ook bedrijfseconomie en vakken om je sociale en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen. En je leert projectmatig werken. Als ingenieur moet je immers goed kunnen samenwerken, presenteren en communiceren.

WO
Bachelor
Voltijd

Start 1 september
Aanmelden vóór 1 mei
Duur 3 jaar
Taal Engels
Website
Toelatingseisen
Kosten  

 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.