Bachelor Luchtvaart- en ruimtevaarttechniek

Technische Universiteit Delft
Waarom heeft een formule 1-auto vleugels en hoe werken die? Hoe ontwerp je een vliegtuig dat nog sneller, nog hoger en vooral nog zuiniger vliegt? Hoe kun je windenergie opwekken, opslaan en gebruiken?
De opleiding Luchtvaart -en Ruimtevaarttechniek is voor mensen die dit soort vragen durven te stellen. Aerodynamica testen in windtunnels, satellietbanen berekenen, materiaal testen in laboratoria, een revolutionaire helikopter ontwerpen: je werkt vanaf het begin met alle disciplines van luchtvaart, ruimtevaart en aardobservatie. In de opleiding leer je hoe de techniek werkt, maar ook hoe jij degene bent die later ook sturing kan geven aan de processen om nieuwe producten te ontwikkelen. Ook tijdens de opleiding zie je veel projecten die door deze combinatie van kennis tot stand komen zoals: de Delfly, een mini-vliegtuig met wapperende vleugels, de zonnewagen NUNA en de hele snelle Superbus.
Het vakgebied is zeer uitgebreid en spannend. Het beperkt zich niet alleen tot de luchtvaart- en ruimtevaartindustrie, ook de opwekking van windenergie is een specialisatie binnen de opleiding. Naast de specialistische vakkennis leer je samenwerken in teams, compromissen sluiten, oplossingen zoeken voor complexe problemen en helder communiceren.

WO
Bachelor
Voltijd

Start 1 september
Aanmelden vóór 15 mei (numerus fixus)
Duur 3 jaar
Taal Engels
Website
Toelatingseisen
Kosten

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.