Bachelor Science, Business and Innovation

Vrije Universiteit Amsterdam
Wil jij meewerken aan de wereld van morgen? Aan het bedenken en implementeren van slimme en innovatieve oplossingen om de wereld beter, groener en gezonder te maken? Ben je ambitieus en heb je een voorliefde voor zowel natuurwetenschappen en innovatie als bedrijfsleven en maatschappij? Dan is Science, Business & Innovation (SBI) de studie voor jou.
SBI bestaat uit een combinatie van natuurwetenschappelijke, sociaalwetenschappelijke en bedrijfskundige vakken. Tijdens je bachelor leer je hoe je ontdekkingen die bijvoorbeeld in laboratoria worden gedaan, kunt beoordelen op marktwaarde en maatschappelijk nut. Hiervoor heb je een solide basis in de bètawetenschappen nodig, zodat je begrijpt hoe wetenschappelijke ontdekkingen worden gedaan en hoe uitvindingen in elkaar zitten. Daarnaast leer je hoe je deze uitvindingen het beste in de markt kunt zetten.
SBI is een unieke opleiding in Nederland die je  alleen aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam kunt volgen. De opleiding is een intensieve samenwerking tussen de faculteiten Exacte Wetenschappen, Sociale Wetenschappen en Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde en als student SBI profiteer je van de kennis die op al deze faculteiten aanwezig is. We maken veel gebruik van contacten met het bedrijfsleven. Zo doen al onze bachelorstudenten een onderzoeksstage bij een bedrijf of kennisinstelling en krijg je gastcolleges van mensen uit het bedrijfsleven. Kenmerkend voor SBI is het projectonderwijs, waar je in groepsverband een bedrijfscasus aanpakt.
WO
Bachelor
Voltijd

Start 1 september
Aanmelden vóór 1 mei
Duur 3 jaar
Taal Engels
Website
Toelatingseisen
Kosten  

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.