Bachelor Technische natuurkunde

Technische Universiteit Eindhoven
In de wereld om ons heen vinden veel bijzondere processen plaats. Soms zijn deze spectaculair en overduidelijk aanwezig, zoals bliksemontladingen en tornado’s. Soms moet je echter wat opmerkzamer zijn. Heb jij je bijvoorbeeld wel eens afgevraagd waarom zeer hete voorwerpen licht gaan uitzenden (denk aan gloeiend staal)? En is het je wel eens opgevallen dat je zowel door een glazen raam heen kunt kijken als dat je een reflectie kunt zien. Deze opmerkelijke zaken uit de natuur zijn allemaal onderwerp van de natuurkunde.
Veel mensen nemen dit soort verschijnselen gewoon aan voor wat ze zijn, maar natuurkundigen zijn juist nieuwsgierig en kijken met andere ogen naar de wereld om zich heen. Voor hen zijn natuurverschijnselen uitdagingen, fascinerende vraagstukken om te onderzoeken en te ontrafelen.
Als technisch natuurkundige ga je nog een stap verder. Je zet je kennis van deze verschijnselen om in nieuwe technologische ontwikkelingen. Je moet hierbij denken aan het mogelijk maken van een fusiereactor, het maken van goedkopere en snellere computerchips van plastic of het ontwikkelen van betere MRI-scanners met een hogere resolutie.

WO
Bachelor
Voltijd

Start 1 september
Aanmelden vóór 1 mei
Duur 3 jaar
Taal Nederlands
Website
Toelatingseisen
Kosten  

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.