Bedrijven rapporteren beter over klimaatprestaties

Bedrijven rapporteren beter over klimaatprestaties

5 november 2015 – In de Benelux zijn de beursgenoteerde bedrijven transparanter gaan rapporteren over hun klimaatprestaties, al zijn de prestaties zelf niet verbeterd. Dat blijkt uit het Climate Change Report 2015. 

Uit het persbericht van CPD (voorheen voluit Carbon Disclosure Project)
‘(…) Elk jaar doet het CDP onderzoek naar de activiteiten die het bedrijfsleven onderneemt ten behoeve van klimaatverbetering. (…) In 2015 hebben ING, Philips, BAM en Proximus een A gescoord.
In de Benelux zijn 53 bedrijven vergeleken en scoorden vier bedrijven een A.
ING en BAM behaalden voor het tweede jaar, en Philips zelfs voor de derde keer op rij de hoogste score van 100A, wat wijst op een excellente aanpak om klimaatverandering tegen te gaan, uitgebreide rapportering en een uitstekend begrip van de impact van klimaatverandering op de bedrijfsresultaten. Opvallend is dat 70% van de bedrijven uit de Benelux  gebruikmaken van hernieuwbare energie voor het reduceren van hun uitstoot ten opzichte van gemiddeld 36% van de wereldwijde ondernemingen.
Het onderzoek, uitgevoerd door Accenture, ‘The A List: The CDP Climate Performance Leadership Index 2015’ toont negen beursgenoteerde bedrijven in de Benelux en Frankrijk die de beste prestaties laten zien tegen klimaatverandering. Van de 146 bedrijven die in de Benelux en Frankrijk werden vergeleken behoren negen tot de wereldwijde top met de hoogste score A. (…)

De negen Climate Performance Leaders van 2015 in de Benelux en Frankrijk zijn:

  • BAM
  • ING
  • Philips
  • Proximus
  • Alcatel-Lucent
  • Atos
  • Foncière des Regions
  • L’Oréal
  • Schneider Electrics

 

(…) Het CDP vergelijkt jaarlijks, in opdracht van de grootste institutionele investeerders, beursgenoteerde bedrijven op het gebied van klimaatverbetering. In het onderzoek worden bijna 2000 beursgenoteerde bedrijven van over de hele wereld onafhankelijk getoetst en gerangschikt volgens de scoringsmethode van CDP. Van laag naar hoog kunnen bedrijven van E tot A scoren. Dit jaar behoren 113 bedrijven wereldwijd, waarvan 46% afkomstig uit Europa, tot de A-list en demonstreren daarmee een gerichte aanpak om klimaatverandering tegen te gaan. (…)’.

Bronnen
CPD, 4 november 2015: CDP Global Climate Change Report 2015
Foto: BAM

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.