Beleggers willen informatie over gevolgen klimaatverandering

12 oktober 2016Beleggers willen meer informatie van bedrijven over de invloed van klimaatverandering en het klimaatakkoord – dat 4 november in werking treedt – op hun bedrijfsvoering. Dat schrijft beleggersvereniging Eumedion in een brief aan Nederlandse beursgenoteerde bedrijven.

Uit een bericht van Eumedion
‘(…) De Speerpuntenbrief bevat onderwerpen die de bij Eumedion aangesloten institutionele beleggers bij de Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen in de aanloop naar het AVA-seizoen 2017 in dialogen aan de orde zullen stellen.
De ondernemingen worden onder meer aangemoedigd om de risico’s én de eventuele kansen van klimaatverandering voor hun verdienmodel en hun strategie te analyseren en te beschrijven. Ook wordt van alle Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen verwacht dat zij in het bestuursverslag of in duurzaamheidsrapportages vermelden welke concrete acties zij ondernemen om het Klimaatakkoord van Parijs tot een succes te maken. De Eumedion-deelnemers verwachten dat de ondernemingen in dat kader concrete data en doelstellingen van hun eigen bijdragen publiceren. (…)’

Eumedion over Eumedion
Eumedion behartigt de belangen van de bij haar aangesloten institutionele beleggers op het terrein van corporate governance en duurzaamheid. Eumedion heeft 70 Nederlandse en buitenlandse institutionele beleggers als deelnemer. Deze hebben in totaal meer dan 6000 miljard euro aan belegd vermogen onder beheer en vertegenwoordigen gezamenlijk ongeveer 25% van de Nederlandse aandelen.

Bron
Eumedion, persbericht, 11 oktober 2016: Beleggers willen meer informatie over gevolgen klimaatverandering

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.