BNR organiseert Gasdebat

18 augustus 2015 – Wat is de rol die aardgas in de energietransitie zou moeten spelen? Luister op donderdag 3 september van 20 u tot 21 u naar het BNR Gasdebat.

BNR organiseert een Gasdebat op 3 september.

Uit het bericht van BNR
‘(…) Gas kampt met een imagoprobleem. Het draagvlak voor het gebruik van aardgas is door aardbevingen in de provincie Groningen naar een dieptepunt gezakt. Maar hebben we wel genoeg alternatieven voor aardgas? Hoe snel kunnen we over naar duurzame energie? En wat is de rol die aardgas in die transitie zou moeten spelen? Daarover gaat het BNR Gasdebat op donderdag 3 september.
Het BNR Gasdebat is onderdeel van het NOGEPA-CIEP Aardgassymposium. Dit jaarlijkse evenement wordt dit jaar samen met de CIEP-Gasdag gehouden.
Aanleiding hiervoor is de actuele discussie rond aardgas. Als je er bij wil zijn, kun je je aanmelden via de website van het NOGEPA-CIEP Aardgassymposium. Het debat wordt ’s avonds uitgezonden op BNR. Dus luister donderdag 3 september vanaf 20:00 – 21:00 uur naar het BNR Gasdebat. Herhalingen volgen op zaterdag 5 september om 06:00 uur en op zondag 6 september om 21:30 uur. (…)’

De deelnemers aan het debat zijn: Ruud Bos (directeur Engie Energie Nederland), Laetitia Ouillet (directeur corporate strategie Eneco), René Peters (directeur Gas Technology TNO), Jan Paul van Soest (zelfstandig duurzaamheidsadviseur), Tjerk Wagenaar (algemeen directeur van Natuur en Milieu), Liesbeth van Tongeren (Tweede Kamerlid Groenlinks), André Bosman (Tweede Kamerlid VVD).
Gespreksleider is Roelof Hemmen.

 

Bronnen
BNR, 15 augustus 2015: BNR Gasdebat; De toekomst van ons gas

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.