Boskalis bouwt mee aan bouw groot Brits offshore windpark

27 oktober 2016Boskalis mag in opdracht van DONG Energy mee gaan bouwen aan een groot Brits offshore windpark: het Hornsea Offshore Wind Farm Project One. Capaciteit 1.200 MW. 120 km voor de kust van Yorkshire.

Uit een bericht van Boskalis
‘(…)  Het transport en de installatie van de funderingen zal worden uitgevoerd door het nieuwe transport- en installatiekraanschip van Boskalis. Hiervoor wordt momenteel een bestaand Dockwise F-klasse schip omgebouwd. Het schip zal worden uitgerust met een mastkraan met een hijsvermogen van 3.000 ton, dynamische positionering (DP2) en extra accommodatie voor maximaal 150 personen.
De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag op onze markten opdrijven: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project hangt nauw samen met de ontwikkeling van duurzame energieopwekking als gevolg van de verandering van het klimaat en een toenemende energieconsumptie. (…)’

 

Bronnen
Boskalis, 26 oktober 2016: Boskalis verwerft Hornsea Offshore Wind Farm Project One contract
Foto: DONG Energy (bouw offshore wind in Britse wateren)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.