Bouterse wil miljard investeren in infrastructuur en energie Suriname

22 september 2016De NOS meldt dat Suriname de komende jaren meer dan een miljard Amerikaanse dollar wil investeren in zijn infrastructuur en energievoorziening. 

Uit het bericht van de NOS
‘(…) Het geld moet komen uit een lening van 1,8 miljard dollar van de Islamitische Ontwikkelingsbank ISDB. Suriname is een van de 56 leden van deze Saudische bank, die ontwikkelingsprojecten financiert. (…)
Er moeten vooral bruggen en wegen worden aangelegd. Verder moet het elektriciteitsnet worden gemoderniseerd en uitgebreid.

Suriname zit in een diepe economische crisis. “We hebben er met zijn allen in de afgelopen decennia een potje van gemaakt”, zei president Bouterse tijdens een persbijeenkomst. Hij verwees met zijn opmerking impliciet naar de miljarden ontwikkelingsgeld die in de loop der jaren over de balk zijn gesmeten. “Als de ISDB ons nu een kans geeft om het land op te bouwen, denk ik niet dat we dezelfde fouten moeten maken. We hebben geleerd van het verleden.”

Wel moeten er gedegen voorstellen bij de ontwikkelingsbank worden ingediend. Tijdens de bijeenkomst gaf Bouterse met zoveel woorden toe dat de kennis daarvoor in Suriname ontbreekt. (…)’

Sterk verouderde energievoorziening
Het elektriciteitsnet in Suriname is volstrekt verouderd. Er was tot nu toe steeds geen geld voor verbeteringen. De stroom valt vaak uit. Twee jaar geleden ging de stroom zelfs op rantsoen. De tarieven zijn inmiddels ongeveer 300% gestegen.

Bronnen
NOS, 21 september 2016: Bouterse wil miljard investeren in infrastructuur en energie
Zie ook
FluxEnergie, 7 september 2015: Suriname: Energiebedrijven onder curatele

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.