‘Bouw alsnog een LNG-terminal in de Eemshaven’

4 maart 2015 – Als de gaswinning in Groningen omlaag gaat en de invoer uit het buitenland omhoog, dan wordt het tijd de plannen voor een LNG-terminal weer uit de lade te halen. Dat zegt directeur Harm Post van Groningen Seaports in de Groninger Internet Courant (GIC). 

Post in de GIC
‘(…) “De aanlanding van vloeibaar gas kan zeer aantrekkelijk zijn. Als je een LNG terminal optimaal gebruikt,kan deze in 15 tot 20 % van de Nederlandse gasbehoefte voorzien. Aangezien we er nu al een hebben in Rotterdan zouden we met een tweede terminal in maar liefst dertig  tot veertig procent van de gasbehoefte in Nederland kunnen voorzien.” (…)’

De plannen voor een LNG-terminal in de Eemshaven liggen al een paar jaar op de plank. In 2010 ging het om financiële redenen niet door. Sinds 2014 heeft een consortium van onder meer GDF Suez, Gasunie en Vopak interesse in de terminal.

Volgens Post geeft de LNG-terminal een ‘geweldige economische impuls’ aan de regio. Hij raadt Kamp aan de aanleg actief te stimuleren en niet alleen aan de markt over te laten.

 

Bronnen
Groninger Internet Courant, 3 maart 2015: Harm Post: ‘ Bouw alsnog LNG gasterminal in Eemshaven: geweldige economische impuls voor Groningen’
Nu.nl, 17 juli 2014: LNG-terminal in Eemshaven stap dichterbij

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.