Bouw geen windturbines bij onvoldoende draagvlak

5 maart 2015 – Als onder omwonenden onvoldoende draagvlak is, dan moeten windturbines niet worden gebouwd. Dat vindt meer dan de helft van de lijsttrekkers van de partijen die meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen, zo blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis. 

Uit het bericht van Vereniging Eigen Huis
‘(…) Meer dan de helft van de lijsttrekkers (57 %) van de partijen die meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen vindt dat windturbines niet moeten worden gebouwd als onder omwonenden onvoldoende draagvlak is voor de bouw. De overige 43 % vindt het te ver gaan als de bouw van windturbines om die reden wordt tegengehouden. (…)’

De Volkskrant ondervroeg eerder ook Statenleden over de windmolens. Uit die enquête bleek dat het overgrote deel van de provinciebestuurders verwacht dat de doelstellingen voor windenergie niet worden gehaald. Ook zij noemden het gebrek aan draagvlak als een belangrijk probleem bij het realiseren van genoeg windturbines.

Om de bouw van windturbines in goede banen te leiden, stelde de Vereniging Eigen Huis eerder dit jaar zeven regels op. Alle regels hebben tot doel de omwonenden meer bij de bouw van de windturbines te betrekken, vanaf een vroeg stadium tot na het voltooien van de molen.

Bronnen
Vereniging Eigen Huis, 4 maart 2015: Bouw geen windturbines bij onvoldoende draagvlak
de Volkskrant, 3 maart 2015: Provincies: windmolens gaan het niet redden
Vereniging Eigen Huis, 20 januari 2015: Zeven spelregels voor windturbines

Lees ook
FluxEnergie, 4 maart 2015: Statenleden geloven niet dat doelen windenergie gehaald worden
FluxEnergie, 21 januari 2015: Zeven spelregels voor windmolens van Vereniging Eigen Huis

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.