Bouwers: ‘Snijd band tussen NAM en CVW door’

31 mei 2016Het herstel van duizenden woningen in het aardbevingsgebied in Groningen gaat veel te traag. De band tussen het Centrum Veilig Wonen en de NAM moet worden doorgesneden om het herstel te versnellen, aldus de NVB (brancheorganisatie voor ontwikkelaars en bouwers) in het Dagblad van het Noorden.

Uit een bericht van het Dagblad van het Noorden
‘(…) Het Centrum Veilig Wonen is de uitvoeringsorganisatie in het aardbevingsgebied die is belast met de schadeafhandeling op ‘afstand’ van gaswinner NAM. De aandelen zijn in handen van ingenieursbureau Arcadis (55 procent) en verzekeringsbedrijf CED (45 procent). Het gasbedrijf is de opdrachtgever van de organisatie.
Volgens de NVB werkt deze constructie niet goed. De operatie in het aardbevingsgebied verloopt daardoor uiterst traag en zowel bewoners als bedrijven trekken nu aan het kortste eind. De bewoners omdat hun huizen niet worden versterkt, bedrijven omdat ze niet weten hoeveel ze moeten investeren en hoeveel personeel ze moeten aantrekken. (…)’

De hersteloperatie komt pas op gang als de NAM stopt zich te bemoeien met de uitvoering, aldus Jan Dobben van bouwbedrijf Rottinghuis in het Dagblad van het Noorden.

‘(…) “Het moet duidelijk worden waar de verantwoordelijkheid ligt. Het liefst zien we dat huiseigenaren zelf kunnen kiezen met wie ze in zee gaan.” (…)’

Dat laatste is volgens een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Groningen niet mogelijk, aldus het Dagblad.

Bron
Dagblad van het Noorden, 31 mei 2016: ‘Snij banden tussen CVW en NAM snel door’

Foto: NAM Platform

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.