Breda helpt bedrijven bij subsidie-aanvraag zonnepanelen

26 januari 2016De gemeente Breda gaat bedrijven helpen bij de aanvraag van SDE+-subsidie voor zonnepanelen. Zo wil de gemeente bedrijven stimuleren zonnepanelen te plaatsen en de CO2-uitstoot in de gemeente terugdringen. GroenLinks Den Bosch wil deze steun nu ook.

Uit een bericht van de gemeente Breda
‘(…) De Gemeente Breda heeft een ambitieuze klimaatdoelstelling om CO2-neutraal te zijn in 2044. Bedrijven kunnen een flinke bijdrage leveren door zoveel als mogelijk zelf hun energie duurzaam op te wekken. Om bedrijven te helpen, ondersteunt de gemeente het aanvragen van subsidie voor zonnepanelen. Het Rijk heeft de SDE+-subsidie in het leven geroepen om de investering in zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Het aanbod is om deze ingewikkelde subsidie aanvraag voor de bedrijven in te dienen.
Ruim duizend bedrijven ontvangen een brief namens wethouder Duurzaamheid Paul de Beer, waarin hij oproept om een bijdrage te willen leveren in de strijd naar een CO2-neutraal Breda en zo mogelijk gebruik te maken van deze subsidie voor zonnepanelen. In deze brief staat hoe een aanvraag in zijn werk gaat. Een bedrijf levert de gegevens aan bij de gemeente en advies- en ingenieursbureau Grontmij zorgt in opdracht van de gemeente voor de aanvraag. Gemeente Breda neemt hiervoor de kosten voor haar rekening. (…)’

Het Brabants Dagblad meldt dat GroenLinks Den Bosch, in navolging van Breda, dezelfde steun voor bedrijven in Den Bosch wil.

Uit het bericht van het Brabants Dagblad
‘(…) GroenLinks wil van het college weten of de gemeente in navolging van Breda bereid is om bedrijven te ondersteunen bij het aanvragen van de SDE+-subsidie. (…) Het aanvragen van de subsidie is ingewikkeld, wat volgens GroenLinks bedrijven af kan schrikken bij de aanschaf van zonnepanelen. (…)’

Bronnen
Gemeente Breda, 22 januari 2016: Zonnepanelen ook bij bedrijven, op weg naar een CO2-neutraal Breda
Brief van Paul de Beer, Wethouder Financiën, Duurzaamheid en Sport in Breda (zonder datum)
BN De Stem, 25 januari 2016: Hulp bedrijven bij aanschaf zonnepanelen (via Blendle)
Brabants Dagblad, 25 januari 2016: Groen Links wil dat Den Bosch bedrijven helpt met subsidieaanvraag zonnepanelen

Foto: Eco Pro

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.