‘Campagnes en kant-en-klare oplossingen goed voor energiebesparing’

‘Campagnes en kant-en-klare oplossingen goed voor energiebesparing’

3 maart 2016Bijna iedereen wil energie besparen, aldus Puk van Meegeren van Milieu Centraal. Maar om de doelstellingen van het klimaatakkoord te halen moeten meer mensen in actie komen. Campagnes en kant-en-klare oplossingen voor besparing bieden hoop.

80 tot 90 procent van de Nederlanders vindt energiebesparing belangrijk of heel belangrijk, aldus Van Meegeren in Energie Actueel. Maar, als we de doelstelling uit het Parijse klimaatakkoord willen halen, zullen meer mensen ook echt moeten gaan besparen.

Van Meegeren is blij met de campagne ‘Energiebesparing. Sta op uit je stoel!’ die de energieleveranciers vorige week startten. En hij zet zijn hoop op kant-en-klare oplossingen en voorlichting daarover.

LINKEDIN Puk van Meegeren milieu centraalVan Meegeren in het bericht van Energie Actueel
‘(…) “Zuiniger omgaan met energie wordt al sinds de jaren ‘70 gepropageerd. Veel mensen denken dus wel te weten hoe ze energie moeten besparen. Toch blijkt dat ze onvoldoende op de hoogte zijn van allerlei innovaties op dat gebied, zoals warmtepompen voor duurzame verwarming en energieverbruiksmanagers. Daarnaast onderschatten mensen vaak de besparing van isolatie en andere maatregelen. Ook hebben mensen het beeld bij energiebesparende maatregelen van een grote verbouwing met veel rommel. In de praktijk valt dat reuze mee. Goede voorlichting kan helpen.” (…)
“We zien veel in innovaties die grootschalige energiebesparing kunnen bewerkstelligen. Die hebben dan wel een plug-and-play basis nodig. Denk bijvoorbeeld aan prefab geïsoleerde buitengevels om snel en eenvoudig niet-geïsoleerde muren van bestaande woningen te vervangen. Zo’n plug-and-play aanpak, plus een nog scherpere voorlichting, geeft ons een goede zet in de richting van de doelstellingen.” (…)’

Bronnen
Energie Actueel, 2 maart 2016: Plug-and-play en scherpe campagnes geven hoop
FluxEnergie, 25 februari 2016: Energiebesparing: campagne van alle energieleveranciers
Energie-Nederland over de campagne ‘Energiebesparing. Sta op uit je stoel!’

Foto boven: Isobouw
Foto Puk van Meegeren: LinkedIn

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.