CDA en PvdA willen nog geen afvalwaterinjectie in Twente

CDA en PvdA willen nog geen afvalwaterinjectie in Twente

5 augustus 2016 – De NAM mag maandag niet beginnen met het injecteren van afvalwater in de bodem in Twente. Dat vinden CDA en PvdA in de Tweede Kamer. Ze vrezen milieuschade, meldt de NOS.

Uit een bericht van de NOS
‘(…) Bij de olieproductie in het Drentse Schoonebeek komt zout afvalwater vrij. Dat wordt in Twente in de bodem opgeslagen. Een jaar geleden werd ontdekt dat de leiding van het afvalwater was aangetast, nadat er een lek was ontdekt. De olieproductie is toen stilgelegd. De NAM wil die weer hervatten, en dus ook het afvalwater weer in de bodem spuiten.
Volgens Tweede Kamerlid Omtzigt van het CDA heeft minister Kamp beloofd eerst advies in te winnen, en te onderzoeken of zuiveren van het afvalwater een mogelijkheid is. “Dan zou overlegd worden, en daarna pas gekeken of het wordt uitgevoerd. Nu lijkt het erop dat de NAM gewoon weer water gaat injecteren”, aldus Omtzigt.
Volgens een woordvoerder van de minister past hervatting van het wegpompen binnen de vergunning, als de leiding gerepareerd is. CDA en PvdA stellen daarom vragen aan de minister, en willen nog antwoord voor maandag. (…)’

Bronnen
NOS, 5 augustus 2016: CDA, PvdA: nog geen afvalwaterinjectie in Twente
RTV Drenthe, 5 augustus 2016: CDA en PvdA verzetten zich tegen afvalwaterinjectie: ‘Minister moet zich aan afspraak houden’
RTV Drenthe, 4 augustus 2016: NAM mag van minister afvalwaterleiding Schoonebeek-Twente weer gebruiken
Zie ook
FluxEnergie, 5 augustus 2016: SodM beslist volgende week over afvalwaterleiding ‘Schoonebeek’
FluxEnergie, 4 augustus 2016: Minister Kamp gaat afvoer afvalwater Schoonebeek niet blokkeren
FluxEnergie, 4 augustus 2016: Olieproductie in Schoonebeek wordt hervat
Foto: olieboorinstallatie in Schoonebeek (still uit reportage RTV Drenthe)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.