COP21 – ‘KNMI gaat over de schreef met klimaatwaarschuwing’

‘KNMI gaat over de schreef met klimaatwaarschuwing’

23 november 2015 – De klimaatwaarschuwing van KNMI-directeur Van der Steenhoven (‘code oranje voor het klimaat’) wordt op de Telegraaf-website bekritiseerd door ‘klimaatcritici’.

Uit het bericht van De Telegraaf
‘(…) „Dat is een politieke uitspraak om het KNMI te positioneren in het klimaatdebat”, zegt klimaatscepticus Marcel Crok. „Sinds 1997 is de temperatuur in de troposfeer niet meer gestegen. Ook is het wat raar om je op tien dagen te baseren. Dat is een wel erg korte periode.” (…)
Klimaateconoom en hoogleraar Richard Tol, die tot vorig jaar werkzaam was bij het prestigieuze klimaatpanel van de Verenigde Naties, vindt dat Van der Steenhoven over de schreef gaat. „De dames en heren van het KNMI weten het een en ander over klimaat en weer, maar ze hebben weinig kaas gegeten van klimaatbeleid of internationale onderhandelingen. Het idee dat een paar warme weken reden zijn tot zorg is raar. Het lijkt me verstandig als de heer Van der Steenhoven zich in de toekomst beperkt tot gedegen wetenschap in plaats van speculatief activisme.” (…) Klimaatcritici zeggen dat het klimaat veel te ingewikkeld is om dit soort uitspraken te doen. Ook zij vinden dat de aarde opwarmt, maar dat dit minder snel gebeurt dan de klimaatactivisten voorspellen. Ook vragen zij zich af broeikasgassen de boosdoener zijn. (…)’

Bronnen
De Telegraaf, 22 november 2015: Kritiek op klimaatalarm KNMI
Zie ook
FluxEnergie, 23 november 2015: COP21 – KNMI: code oranje voor klimaat
Foto linksboven: Marcel Crok, foto linksonder: Richard Tol

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.