COP21 – Morgen Klimaatparade Amsterdam

151128-Klimaatparade

28 november 2015 – Om 12 uur morgenmiddag gaat op het Museumplein de Amsterdamse Klimaatparade van start. De parade is een initiatief waaraan zo’n 45 organisaties meedoen. De Klimaatparade is een onderdeel van de wereldwijde People’s Climate March 2015.

De organisatoren over de Klimaatparade
‘(…) Geen tijd meer voor geneuzel en getreuzel. De Klimaatparade wil nú een wereldwijd akkoord over de aanpak van de grootste uitdaging van onze generatie: klimaatverandering. Nederlandse afgevaardigden moeten zich hiervoor hard maken op de klimaattop in Parijs. De organisatie van de Klimaatparade geeft ze concrete voorstellen mee en regelrechte eisen.

Onze eisen:

Nederland fossielvrij
Kolen, olie en gas zijn climate killers. Stop de subsidies op deze en andere fossiele brandstoffen. En laat de vervuilers betalen. Zorg voor omscholing van werknemers en nieuwe banen in groene sectoren.

Duurzame energie
Investeer in schone energie, zoals die van wind en zon. Laat burgers zelf beslissen over hun energievoorziening. En stimuleer efficiënt energiegebruik bij particulieren en bedrijven. Investeren in isoleren levert duizenden banen op.

Échte oplossingen
Stop met schijnoplossingen. Schaliegas, kernenergie, CO2-opslag en onduurzame biomassa gaan het klimaat niet redden.

Weerbaarheid
Maak meer geld vrij voor kwetsbare mensen die zijn getroffen door klimaatverandering. Help opkomende economieën zich duurzaam te ontwikkelen.

Duurzame landbouw
Maak landbouw duurzaam. Beperk ontbossing en de uitstoot van broeikasgassen.

Groene banen
Investeer in een sociale en rechtvaardige omschakeling van vervuilende sectoren naar een nieuwe, duurzame economie. Goede en groene banen voor zij die werk kwijtraken in de fossiele sector. (…)

Programma
12.00  
Intro & welkom: kick off door Dolf Jansen
12.45  
Parade door de stad
15.00  
Einde parade op Museumplein
15.15  
Optreden Jack and The Weatherman (…)’

Bronnen
Klimaatparade: Wij zijn niet te stoppen, klimaatverandering wel!
Website Global Climate March

 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.