COP21 – Rijksoverheid maakt Nederlandse delegatie Parijs bekend

COP21 – Rijksoverheid maakt Nederlandse delegatie Parijs bekend

26 november 2015De Rijksoverheid heeft officieel bekend gemaakt wie namens Nederland naar de VN-klimaatconferentie in Parijs gaat: Rutte, Eman, Ploumen en Dijksma.

Het bericht van de Rijksoverheid
‘(…) Minister-president Rutte is maandag 30 november aanwezig bij de opening van de VN-Klimaatconferentie ‘COP21′ in Parijs. Hij zal hier namens het Koninkrijk der Nederlanden een toespraak houden. Daarnaast heeft hij ontmoetingen met regeringsleiders en woont hij diverse bijeenkomsten bij van klimaatinitiatieven die worden gepresenteerd.
Namens het Koninkrijk der Nederlanden zijn ook minister-president Eman van Aruba, minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu op verschillende momenten aanwezig bij de klimaatconferentie in Parijs.
De inzet van Koninkrijk is een breed en juridisch bindend klimaatakkoord waarbij snelle uitstootvermindering en aanpassing aan de gevolgen van klimaatverandering goed in balans zijn. Het lange termijn doel is het beperken van de wereldwijde opwarming tot onder de 2 graden Celsius en het toewerken naar een klimaatneutrale wereld.
De eenentwintigste jaarlijkse klimaatconferentie van de Verenigde Naties vindt plaats van 30 november tot en met 11 december 2015 en heeft als doel een nieuw klimaatakkoord te bereiken dat in 2020 ingaat, wanneer het huidige verdrag van Kyoto afloopt. (…)’

Bron
Rijksoverheid, 25 november 2015: Delegatie Koninkrijk der Nederlanden bij VN-Klimaatconferentie in Parijs

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.