COP21 – RVD: ‘Rutte wel degelijk naar klimaattop’

11 november 2015Premier Mark Rutte gaat wel degelijk naar de klimaattop in Parijs. Dat liet de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) weten nadat milieuorganisaties via BNR een oproep deden.

Urgenda, Greenpeace en het Wereld Natuur Fonds vreesden dat alleen staatssecretaris Dijksma naar de klimaattop in Parijs zou gaan. Ze deden maandag op BNR een oproep aan Rutte om toch af te reizen naar de Franse hoofdstad.

Urgenda-directeur Marjan Minnesma op BNR
‘(…) “Natuurlijk moet Mark Rutte naar Parijs; klimaatverandering is hét probleem van deze eeuw, dus het zou echt chefsache moeten zijn. En hij moet erheen.” (…)’

Johan van de Gronden, directeur van het Wereld Natuur Fonds, kon zich al niet voorstellen dat Rutte niet naar de klimaattop zou gaan. Staatssecretaris Dijksma is pas net in functie en er komen veel wereldleiders.

Er zijn al meer dan honderd toezeggingen voor aanwezigheid op de klimaattop, meldt de Volkskrant. Onder hen de Russische president Vladimir Poetin, de Amerikaanse president Barack Obama, de Chinese leider Xi Jinping en de Indiase premier Narendra Modi.

Bronnen
BNR, 9 november 2015: ‘Rutte wel degelijk naar klimaattop in Parijs’
Volkskrant, 9 november 2015: Poetin komt naar klimaattop in Parijs

Foto: Mark Rutte (Rijksoverheid)

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.