COP21 – Shell wil veel meer aandacht voor CO2-opslag

9 november 2015 – Het FD sprak in Canada met Shell-topman Ben van Beurden bij de opening van Quest, het demonstratieproject van Shell voor CO2-opslag. Van Beurden vindt het onbegrijpelijk dat CO2-opslag in de plannen voor COP21 nauwelijks een rol speelt.

Uit het interview van het FD
Schermafdruk 2015-11-09 07.28.59‘(…) ‘Het Internationaal Energie Agentschap heeft berekend dat zonder deze technologie de kosten 138% hoger uitvallen om dezelfde emissiereductiedoelstellingen te halen’, aldus Van Beurden. ‘De opvang en opslag van CO2 is onvermijdelijk en moet onderdeel worden van de gereedschapskist om de uitstoot van CO2 te beperken.’ (…) In elk denkbaar scenario blijven fossiele brandstoffen als olie, gas en, in mindere mate, kolen immers een belangrijke rol spelen in de komende decennia. Simpelweg omdat volgens alle berekeningen de toenemende energievraag als gevolg van de groeiende wereldbevolking niet kan worden bediend met alternatieve energie alleen. (…)’

Bronnen
FD, 8 november 2015: Shell bepleit veel meer aandacht voor opslag van CO2 (Inclusief kort video-interview met Van Beurden) (Registratie)
Foto: Still uit Shell-video over Quest-project.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.