DELTA claimt: ‘Vanaf 1 januari schoonste grote energieproducent’

14 december 2015 – Het Zeeuwse energiebedrijf DELTA claimt vanaf 1 januari a.s. ‘de schoonste grote energieproducent van Nederland’ te zijn. Vanaf die datum krijgen DELTa-klanten llen nog maar groene stroom.

Uit het persbericht van DELTA
‘(…) Vanaf 1 januari 2016 krijgen alle consumenten en zakelijke klanten groene stroom én is DELTA de schoonste grote energieproducent van Nederland. Met deze omschakeling neemt het bedrijf zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. DELTA is er trots op, samen met de klant, zo een bijdrage te leveren in de zorg voor het milieu en een duurzame toekomst.
Als schoonste grote energieproducent loopt DELTA met een gemiddelde uitstoot over de totale productieportfolio van 100 gram CO2 per kWh (Nederlands gemiddelde is 477 gram CO2 per kWh) voorop in de transitie naar een duurzame energievoorziening. DELTA maakt zich bovendien hard voor het terugdringen van CO2-uitstoot in de sector en heeft zijn kolencentrale inmiddels gesloten.

CEO Arnoud Kamerbeek: “Het wetenschappelijk bewijs stapelt zich op. Gezien de huidige snelheid van de opwarming van onze planeet rennen we in de komende twintig jaar op een gigantisch probleem af, als we niet nu ingrijpen. Als energiesector kunnen we een verschil maken in het terugdringen van CO2-uitstoot. DELTA neemt die verantwoordelijkheid als producent én als leverancier. Klanten van DELTA krijgen per 1 januari honderd procent groene stroom en we doen alles wat in ons vermogen ligt om de productie van elektriciteit te verduurzamen naar een volledig hernieuwbare productie van elektriciteit binnen twintig jaar”.
Overigens is het bereikte resultaat op de klimaattop in Parijs voor DELTA een bevestiging dat vermindering CO2-uitstoot geen uitstel duldt. Daar draagt DELTA aan bij.
DELTA verzorgt de omschakeling naar honderd procent groene stroom volledig voor de klant. Klanten van DELTA dragen op deze manier direct bij aan een duurzame toekomst, zonder dat ze daar iets voor hoeven doen. (…)’

 

Bronnen
DELTA, 14 december 2015: DELTA klanten krijgen vanaf 1 januari groene stroom
Foto: DELTA

En mochten er energiebedrijven zijn die een kanttekening bij de DELTA-claim willen zetten: redactie@fluxenergie.nl

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.