DNV GL komt met een ‘carbon footprint meter’

DNV GL komt met een ‘carbon footprint meter’

3 juni 2016 – DNV GL heeft een app ontwikkeld (‘Sustainable 1’) waarmee iedereen een beeld kan krijgen van zijn eigen duurzaamheid. De (Engelstalige) app stimuleert ook tot verbeteringen.

Uit de toelichting van DNV GL
‘(…) Heeft u zichzelf ooit afgevraagd: “Hoe duurzaam ben ik?” Bereken uw water en carbon footprint, kijk hoe u scoort vergeleken met anderen en accepteer uitdagingen om een eigen bijdrage te leveren richting een meer duurzame toekomst.

160603-YouScore

Hoe werkt de app?
Vul voor elke categorie (zoals thuis, in de supermark, transport) in hoe vaak of hoeveel u hiervan gebruikt, bijvoorbeeld 4 appels per week of 6 keer de vaatwasser laten draaien. Door dit in te vullen ontvangt u een score en ziet u hoeveel uw footprint is per categorie. Accepteer de diverse uitdagingen van Sustainable I om uw score te verbeteren Vul de informatie van de voetafdruk van uw dagelijkse activiteiten in voor elke categorie en u ontvangt een score die de uw invloed van uw invloed/impact meet. Accepteer diverse uitdagingen van SustainableI® om uw score te verbeteren en zodoende uit te komen op een lagere en duurzamere footprint.

Onderwerpen die gemeten worden zijn:

  • eten
  • drinken
  • wassen
  • opladers
  • verspilling
  • reizen

Uw score
Sustainable 1 ® berekent uw impact, verstrekt een algemene score en geeft een overzicht van uw water en carbon footprint in vergelijking met andere gebruikers van de app. Bent u niet tevreden met uw score? Accepteer dan de uitdagingen om uw score te verbeteren en wordt bewust van het verbruik.

Accepteer een uitdaging
Sustainable 1 ® biedt u twee soorten uitdagingen. Een standaard uitdaging helpt u de impact van uw dagelijkse activiteiten blijvend te verbeteren. Klinkt dat moeilijk? Begin met een bonus uitdaging die u helpt om een kleine verandering voor een dag te realiseren. Het kan het begin van iets duurzamers zijn. Vergeet niet, elke uitdaging die u succesvol voltooit maakt een verschil en heeft een positieve invloed op uw score. (…)’

Bronnen
DNV GL, 1 juni 2016: Welkom bij Sustainable 1 ®. Hoe duurzaam ben ik? Probeer onze nieuwe app uit!
De app is te downloaden in de iTunes App Store (Naam: SustainableI)

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.