‘Doorbraken in nieuwe energie komen van kleine bedrijven’

20 januari 2016Voor de oliereuzen is het moeilijk om een nieuw pad in te slaan. De doorbraken in nieuwe energie zullen dan ook komen van de kleine bedrijven, stelt oud-Shell-topman Mark Moody-Stuart in een interview in het Financieele Dagblad.

Het FD interviewt Moody-Stuart, nu onder meer lid van de raad van commissarissen van oliegigant Saudi Aramco, over de ontwikkelingen in de energiesector nu de olie-industrie in zwaar weer zit. Moody-Stuart denkt niet dat alle huidige voorraden kolen en olie gebruikt zullen worden, omdat er nieuwe technologie beschikbaar komt. Maar hoe snel er sprake zal zijn van stranded assets is nog maar de vraag. Volgens Moody-Stuart is de sector van de duurzame energie er te optimistisch over, maar wordt de snelheid onderschat door de olie-industrie.
Moody-Stuart verwacht geen doorbraken in nieuwe energie bij de grote oliebedrijven. Hij herinnert zich dat de oliereuzen zich, met weinig succes, in de jaren 80 en 90 op alternatieve energie gingen richten.

Uit het bericht van het FD
‘(…) “Het is een aanpalend gebied. Het is heel moeilijk een volledig nieuw pad in te slaan. Ik denk dat veel doorbraken in nieuwe energie van kleinere bedrijven zullen komen en van partijen die niet in de industrie zitten.” (…)’

Bronnen
Financieele Dagblad, 19 januari 2016: ‘Doorbraken in nieuwe energie komen van kleinere bedrijven’ (registratie)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.