Duitse staatssecretaris Energie: ‘Over 15 jaar alleen nog emissievrije auto’s’

17 juni 2016Met ingang van 2030 moet er in Duitsland een verbod komen voor nieuwe auto’s op benzine of diesel. Dat vindt staatssecretaris Energie Rainer Baake.

Uit een bericht van Tankpro (vakblad voor de tankstations)
‘(…) De verkoop van elektrische voertuigen loopt niet echt storm bij de oosterburen. Op dit moment zijn er zo’n 155.000 volledig of semi-elektrische auto’s, tegenover ruim 45 miljoen voertuigen op benzine en diesel. E-auto’s vormen dus minder dan 1 procent van het totale wagenpark. (…)
Onlangs werd in Duitsland al besloten om de aankoop van e-auto’s te subsidiëren, om zo een half miljoen exemplaren op de Duitse autobahn te hebben tegen 2020. Maar dat is voor Baake niet genoeg. “Momenteel is er geen oplossing om de uitstoot van vrachtauto’s sterk te reduceren. En omdat personenauto’s gemiddeld zo’n twintig jaar meegaan, moeten vanaf 2030 alleen nog schone auto’s worden verkocht, om in 2050 de uitstootdoelstellingen te halen.”

Nederland
In Nederland werden recentelijk soortgelijke plannen gelanceerd. Een meerderheid in de Tweede Kamer droeg het kabinet op te streven naar een verbod op de verkoop van nieuwe auto’s op benzine en diesel vanaf 2025. Verantwoordelijk minister Henk Kamp ziet echter niets in de plannen. Of een dergelijk verbod er komt, is dan ook zeer de vraag.(…)’

Bronnen
Tankpro, 15 juni 2016: ‘Alleen nog emissievrije auto’s in Duitsland vanaf 2030’
Bloomberg, 13 juni 2016: Germany Needs Emissions-Free Car Fleet by 2030, Official Says
Foto: BMW

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.