E.ON blij met warmtevisie minister Kamp

7 april 2015 – ‘E.ON is bijzonder blij met deze warmtevisie. Nu gas als brandstof steeds kostbaarder wordt, is het noodzakelijk naar alternatieven te kijken. De minister erkent hiermee de potentie die restwarmte heeft.’

Persbericht E.ON
Donderdag 2 april presenteerde minister Kamp de langverwachte warmtevisie voor de toekomst, een thema dat van groot belang is voor E.ON. Het kabinet stimuleert de komende jaren het gebruik van restwarmte voor het verwarmen van huizen en bedrijven in Nederland. Restwarmte moet steeds meer een alternatief worden voor het schaarser wordende aardgas uit Groningen.
(Overgebleven) warmte uit de industrie moet bij huishoudens en bedrijven terechtkomen, vindt minister Kamp. Dit is het goede moment om dat aan te pakken, zegt hij, omdat in veel steden het gasnet aan renovatie of vervanging toe is.
Het kabinet komt daarom met nieuwe mogelijkheden om het voor energiemaatschappijen aantrekkelijker te maken restwarmte te gebruiken.
CEO Frits Bruijn: “E.ON is bijzonder blij met deze concrete warmtevisie. Nu gas als brandstof steeds kostbaarder wordt, is het noodzakelijk naar alternatieven te kijken. De minister erkent hiermee de potentie die restwarmte heeft voor het verwarmen en verduurzamen van onze steden. We moeten nu versnellen en concrete actie ondernemen door te investeren in nieuwe infrastructuur. Dan krijgen we een actieve en open warmtemarkt waarin klanten kunnen kiezen en ze altijd kunnen rekenen op betaalbare en schone warmte. “
In een open warmtemarkt kunnen meerdere aanbieders uit verschillende bronnen hun warmte leveren, met name tuinders,industrie, elektriciteitscentrales en andere bedrijven.
Uiteindelijk zal deze koerswijziging leiden tot duurzamere warmte, minder CO2-uitstoot, lagere maatschappelijke kosten en een lagere warmterekening voor consument en bedrijf.

 

Bronnen
Persbericht E.ON, 7 april 2015: E.ON verheugd met warmtevisie minister Kamp

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.