Ecofys overgenomen door Amerikaans adviesbureau

Ecofys overgenomen door Amerikaans adviesbureau

7 november 2016Het Nederlandse adviesbureau Ecofys is overgenomen door het Amerikaanse adviesbureau Navigant. Dat hebben Navigant en Ecofys zojuist bekendgemaakt.

Uit een persbericht van Ecofys
‘(…) De uitbreiding met 150 Ecofys adviseurs versterkt de dienstverlening van Navigant met aanvullende expertise op het gebied van energiebeleid, klimaatstrategieën en -beleid, energiesystemen en -markten, en duurzame oplossingen voor industrieën en dienstensector. Deze overname versterkt de leidende positie van Navigant als prominent energie-adviesbureau.
“Ecofys heeft een sterke reputatie als vooraanstaand adviesbureau gericht op energie- en klimaatvraagstukken”, aldus Jan Vrins, leider van Navigant’s Energie praktijk. “Met de toevoeging van Ecofys kunnen wij onze klanten betere energie-oplossingen bieden. Gezamenlijk creëren wij een sterke partner voor overheden, energieopwekking- en leveringsbedrijven, industrie, en nieuwkomers in de energie markt om adequaat te reageren op en te profiteren van de wereldwijde energie transformatie.”

Ecofys begon meer dan 30 jaar geleden als pionier op het gebied van duurzaamheid. Ecofys was een volledig onderdeel van Eneco, een vooraanstaand Europees duurzaam energiebedrijf. Ecofys heeft een aantal prestigieuze onderscheidingen met haar werk in de wacht gesleept. Zo werd zij in de Nobelprijs voor de Vrede in 2007 onderscheiden voor haar bijdrage aan het Intergovernmental Panel on Climate Change van de VN en ontving zij in 2008 de Erasmus Innovatie Award.

“Wij leven in een wereld van voortdurende verandering in energievraag en -aanbod tegen een achtergrond van belangrijke klimaat gerelateerde en economische uitdagingen”, zegt Thijs Aarten, CEO en algemeen directeur van Ecofys. “Samen met Navigant, zal onze diepgaande expertise in strategie en implementatie onze klanten in staat stellen zich aan te passen aan de voortdurende energie- en klimaattransitie.”

Jeroen De Haas, CEO Eneco Groep voegt toe: “Ik ben blij met de overname van Ecofys door Navigant. Ecofys was sinds 2009 onderdeel van Eneco Groep en is uitgegroeid tot een internationaal erkende energie- en duurzaamheidsconsultancy. Ecofys heeft voor Eneco waarde toegevoegd en ik ben ervan overtuigd dat zij samen met Navigant succesvol zal blijven.”

Over Navigant
Navigant Consulting, Inc. (NYSE: NCI)  is een gespecialiseerde, wereldwijde consultancy die klanten helpt hun toekomst te bepalen. De professionals van Navigant bieden een grondige sectorkennis, technische expertise, en een ondernemende aanpak om klanten te helpen bij het opbouwen, beheren en beschermen van hun bedrijfsvoering. Met een focus op sectoren en klanten die geconfronteerd worden met ingrijpende regelgevende en technologische veranderingen, bedient Navigant met name klanten in de gezondheidszorg, energie en financiële dienstverlening. Met een breed scala van adviesdiensten en outsourcing en technologie services, brengen de professionals van Navigant unieke inzichten die kansen identificeren en effectieve resultaten opleveren.

Over Ecofys
Ecofys werd in 1984 opgericht met de missie “Duurzame energie voor iedereen”. Ecofys is nu de toonaangevende expert op het gebied van energiebeleid, klimaatstrategieën en -beleid, energiesystemen en -markten, decentrale energiesystemen (in bijv. stedelijk gebied) en duurzame industrieën en dienstensector. De unieke combinatie van al deze vakgebieden is de sleutel tot het succes. Ecofys creëert slimme, effectieve, praktische en duurzame oplossingen voor en met klanten over de hele wereld, uit zowel de publieke sector als het bedrijfsleven. Met kantoren in België, Duitsland, Nederland, en het Verenigd Koninkrijk, maakte Ecofys sinds 2009 deel uit van Eneco Groep, met focus op het bieden van oplossingen voor energie – en klimaatuitdagingen. (…)’

 

Bronnen
Navigant, persbericht, 7 november 2016: Navigant Acquires Ecofys, Scaling Global Energy and Sustainability Expertise
Ecofys, persbericht, 7 november 2016: ‘Navigant neemt Ecofys over en breidt wereldwijde energie adviespraktijk uit (geen URL)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.