Energetische renovatie van woningen, goed voor Nederland

150615 ecofys themagroep spaar het klimaat
Ecofys
‘Energetische renovatie van woningen, goed voor Nederland’
Juni 2015, 15 pagina’s

Samenvatting
Energetische renovatie levert niet alleen meer comfort, een lagere energierekening voor de gebruiker en een beter milieu. Het is ook goed voor de lokale en regionale economie, werkgelegenheid en de overheidsfinanciën. Het positieve saldo op de overheidsfinanciën is 1,4 miljard in 2020 na verrekening van de afname van staatsinkomsten uit verkoop van gas, het heffen van belasting en btw op energie.
Het adviesbureau Ecofys heeft in opdracht van Spaar het Klimaat, sinds januari 2015 als themagroep verbonden aan het NRP, diverse onderzoeken bijeengebracht en doorgerekend naar de impact op de overheidsfinanciën. Dit rapport sluit aan bij de campagne ‘Renovate Europe’, die is gestart in 2012 met een Europees onderzoek van Copenhagen Economics. Het NRP, platform voor transformatie en renovatie van gebouwen, wil met deze vertaling naar de Nederlandse situatie argumenten bieden voor het verhogen van het tempo van energetisch renoveren.

Meer informatie
Spaar het klimaat, 8 juni 2015: NRP wil tempo energetisch renoveren versnellen: 40 duizend banen en 13 miljard voor kabinet
FluxEnergie, 15 juni 2015: ‘Energetisch renoveren’ van woningen levert miljarden op

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.