Een roman over de olie-industrie en klimaatverandering

25 september 2015 – De journalist Aren van Muijen debuteert als romanschrijver met een roman over de olie-industrie, klimaatverandering en de Klimaattop van Parijs: ‘De Lobbyist’. 

Uit het persbericht van de uitgever
‘(…) Deze ‘net iets te waargebeurde’ roman over politieke machtsspelletjes tegen de achtergrond van een klimaattop verschijnt medio november, vlak voor de cruciale klimaattop in Parijs. Naast het boek verschijnt ‘een tweede scherm’, een website waarop de inhoud van het boek wordt gekoppeld aan gerelateerde nieuwsbronnen.
150925-DeLobbyistAren van Muijen (1977) is journalist en ondernemer. Hij is oprichter van de Zonnefabriek, een bedrijf in zonne-energie. (…)
Pepper Books-uitgever Mariska Budding: ‘In deze mozaïekvertelling verwerkt Van Muijen een urgent en actueel thema tot een intrigerende roman. Hoewel de personages en verhaallijnen fictief zijn, is het werk volledig gebaseerd op gedegen research. Die wetenschap geeft het verhaal een extra, onderhuidse spanning.’ (…)

Over de inhoud
Parijs, december 2015. Een cruciale klimaatconferentie. Deze keer móéten er wereldwijd bindende afspraken worden gemaakt over de uitstoot van CO2, anders zullen we een klimaatverandering met desastreuze gevolgen tegemoet gaan. Gedreven activisten die dromen van een ongerepte Noodpool staan lijnrecht tegenover de rijke en machtige olie-industrie die de schatten onder het smeltende ijs al beginnen te exploiteren. Het zal hard tegen hard gaan. Vijf personages bereiden zich voor op deze beslissende top: de ceo van ’s werelds grootste oliebedrijf, een olielobbyist, een milieuactivist, een klimaatwetenschapper en de eurocommissaris van Energie & Klimaat. Maar wie lobbyt, wordt ook belobbyd. Hoe dichterbij de top komt, hoe meer hun levens verstrikt raken. De uitkomst van de conferentie zal verstrekkende gevolgen hebben voor de toekomst van de aarde. (…)’
Besteladres: info@pepperbooks.nl
Nog geen prijs bekend.

Bronnen
Pepperbooks.nl, persbericht uitgever, 24 september 2015: Opzienbarende roman over de olie-industrie en klimaatverandering (klimaattop 2015) (Geen URL bekend)

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.