Eindhovense studenten de wereld rond op elektrische motor

 

160803 STORM EINDHOVEN elektrische motor 3

3 augustus 2016In tachtig dagen de wereld rond op een elektrische motorfiets. Op 14 augustus vertrekt een team van Eindhovense studenten om de mogelijkheden van elektrisch vervoer te tonen. De elektrische motoren ontwikkelden en bouwden ze zelf. 

Op twee zelf gebouwde elektrische motorfietsen wil het 23-koppige team in tachtig dagen 26.000 kilometer afleggen door Europa, Azië en Noord-Amerika. De STORM World Tour start op 14 augustus in Eindhoven.

Uit een bericht van de Technische Universiteit Eindhoven
‘(…) STORM Eindhoven werkt sinds 2014 aan het ontwerp en de realisatie van de elektrische toermotoren. De missie van het studententeam is om wereldwijd het imago van duurzaam vervoer te verbeteren. Hun elektrische toermotoren zijn het toonbeeld van hoe elektrisch vervoer in hun ogen zou moeten zijn: stil, efficiënt en met voldoende actieradius. Nu de tweede toermotorfiets gereed is, begint het aftellen naar de start van de wereldreis – de STORM World Tour. (…)
Mensen, maar ook universiteiten en bedrijven, van over de hele wereld kunnen deel uit maken van het ‘STORM Grid’ en elektriciteit of andere faciliteiten aanbieden.

Modulair batterijpakket
Bijzonder aan de toermotorfietsen is het door het studententeam zelf ontwikkelde batterijpakket. Met dit pakket, bestaande uit 24 losse cartridges en goed voor maximaal 28,5 kWh aan energie, kan de motor 380 kilometer rijden zonder opladen. Daarbij is het mogelijk om het aantal cartridges aan te passen, zodat een lichter gewicht, en daarmee een sportievere rijstijl, tot de mogelijkheden behoort. (…)’

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert tijdens de reis vier handelsmissies over Nederland en elektrisch vervoer.

Uit een bericht van RVO
‘(…) Dit gebeurt in samenwerking bijvoorbeeld: het Coast to Coast programma, Nederlandse Consulaten, kennisinstellingen, universiteiten en bedrijven.

Op 2 november hopen de studenten terug te zijn in Eindhoven.

Bronnen
Technische Universiteit Eindhoven, 13 juli 2016: Studententeam TU/e presenteert elektrische toermotoren voor 80-daagse wereldreis
RVO, 28 juli 2016: Studenten reizen wereld rond op motoren zonder benzine
Website STORM Eindhoven
Volg STORM Eindhoven via facebook en twitter

Zie ook
FluxEnergie, 2 oktober 2015: TU/e-studententeam presenteert eerste elektrische toermotor

Foto: Storm Eindhoven

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.