Elektriciteitswet minister Kamp dreigt te sneuvelen in Eerste Kamer

22 december 2015 – Een meerderheid in de Eerste Kamer dreigt vandaag de elektriciteit- en gaswet te torpederen., concludeert BNR. De Senaat heeft grote moeite met de verplichte splitsing tussen energieleverancier en netbeheerder. 

Uit het bericht van BNR
‘(…) Volgens politiek verslaggever Jaap Jansen dreigt een groot probleem voor minister Henk Kamp (Economische Zaken), want de wet moet per 1 januari in werking treden. In de Tweede Kamer werd de wet aangenomen met steun van VVD, PvdA, D66, GroenLinks, SGP en drie fracties die in de Eerste Kamer niet vertegenwoordigd zijn. Omgerekend naar geestverwante zetels in de Eerste Kamer komt Kamp op 37 stemmen, net niet genoeg in de 75 zetels tellende Senaat.
Met CDA, ChristenUnie en de Onafhankelijke Senaatsfractie valt te praten, maar dan moet Kamp de splitsing wel uit de wet halen. Ook GroenLinks – in de Tweede Kamer nog vóór de wet – eist dat, waarmee Kamp nog vier stemmen extra dreigt kwijt te raken. (…)
Volgens minister Kamp komt de duurzaamheidsdoelstelling van het energie-akkoord in gevaar als de wet wordt verworpen. 16 procent duurzame energie in 2013 zou dan niet gehaald worden. (…)’

Bronnen
BNR, 22 december 2015: Elektriciteitswet minister Kamp dreigt te sneuvelen in Eerste Kamer

 

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.