Eneco: al meer dan 100 MW aan zonne-energie

Eneco: al meer dan 100 MW aan zonne-energie

27 maart 2017 – Eneco bereikte een bijzondere mijlpaal. Het heeft in België, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk samen nu een geïnstalleerd vermogen van 100 MW aan zonne-energie, verdeeld over 420.000 panelen.

Uit een persbericht van Eneco
Nederland
‘(…) In Nederland realiseerde het bedrijf vorig jaar met de gemeente Ameland en de Amelander Energie Coöperatie het – toen nog – grootste zonnepark van het land. En installeerde het bedrijf grote aantallen zonnepanelen op de pakketsorteercentra van PostNL, het stadion van ADO Den Haag, sportcentrum Papendal en het Nationaal Militair Museum in Soest. Ook startte Eneco vorig jaar met het initatief ZonneHub, waarbij consumenten kunnen participeren in collectieve zonneparken op grote daken in de eigen regio. In april start de bouw van de eerste ZonneHub op het dak van een Rabobank-kantoor in Etten-Leur. (…)
België
In België is Eneco de grootste zonne-energieproducent (250.000 zonnepanelen, goed voor een totale oppervlakte van 4.000 hectare of 8.000 voetbalvelden vol). (…) Het bedrijf verwacht dat er tegen 2020 nog minstens 100.000 zonnepanelen bij komen. De zonnepanelen van Eneco in België hebben samen een opgesteld vermogen van 60 megawatt (MW) en leveren jaarlijks groene stroom aan 15.000 gezinnen. (…)’

 

Bronnen
Eneco, [persbericht, 24 maart 2017: Bijzondere mijlpaal: Eneco Groep realiseert meer dan 100 MW aan zonne-energie
Illustratie: impressie van zonnepark Ameland (beeld Eneco)

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.